När världen skakas bygger vi på det rike som är evigt

I början av februari kom jag tillbaka från min senaste resa till Centralafrikanska republiken. Det var återigen ett besök som inspirerade, lyfte och gav perspektiv. Samtidigt var det omskakande.

Fattigdomen gör sig påmind, resurserna är knappa och freden är skör. I Europa har vi gått in i en mörk tid med Rysslands invasion av Ukraina. I Centralafrikanska republiken har man levt med väpnad konflikt i flera år. Människor är innerligt trötta på krig. När vi en dag satt och pratade runt matbordet frågade jag EEB-kyrkans president Symphorien om detta: Vågar ni hoppas på fred efter alla år av konflikt? Han svarade: ”Vi hoppas alltid, det måste vi göra. Som kristna är vi kallade att hoppas och tro. Gud har ju skapat även Centralafrikanska republiken. Även om den onde härjar just nu så är det bara temporärt.”

När världen skakas bygger vi som församlings- och missionsrörelse vidare på det rike som är evigt och inte kan skakas. Inte ens dödsrikets portar kan övervinna den kyrka som Jesus bygger (Matteus 16:18). Evangeliet handlar om en Gud som kommer till en värld som lider och blöder – och bygger sitt fridsrike som är evigt. Här kan du och jag vara med. I en svår tid kan vi välja att be för och ge till missionens uppdrag att bygga Guds rike.

/Andreas Dagernäs
Regionledare EFK Afrika

Texten är tagen från senaste specialnumret av tidningen Direkt.

Be för

  • fred och försoning i väpnade konflikter, krig och svåra situationer över världen
  • beskydd och välsignelse över församlingarna i vår rörelse i Sverige, och våra partners och systerskyrkor runt om i världen

Tacka för

  • att vi får stå med i Guds mission för vår värld

Vecka 17 - april 2022

Denna vecka på EFKs sociala kanaler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. delar vi några av guldkornen från det senaste specialnumret av vår tidning Direkt! På www.efk.se/direkt kan du beställa hem tidningen men även läsa hela online.