En kristen festival för de röster som aldrig blir hörda

Till helgen 6-8 maj arrangerar vi en ny kristen festival som vi kallar Noomi. Vi kommer att sätta upp ett stort tält på vår gräsmatta och fylla Liljeholmens folkhögskola och Östgötagården med musik, bön och gemenskap.

När vi bad och funderade på vad festivalen skulle heta så kom namnet Noomi till oss. Vi insåg att Ruts bok i Bibeln där Noomi är en viktig del skildras berättelsen om dem ur Ruts perspektiv. Vi får veta ganska lite om hur Noomi tänkte och kände.

Som lärare på bibelskola har jag mött många ungdomar som känt att de inte riktigt fått plats. Att förväntningarna på vilka de ska vara och hur de ska uttrycka sig varit ganska snäva i kyrkan. Min bön och längtan är att de ska få hitta en plats. Att all den skönhet, de gåvor och förmågor som inte riktigt fått plats ska få blomstra.

Våra gudstjänster kommer att vara festivalens hjärta och puls. Dit får vi komma precis som vi är och tillsammans söka Gud. Det är med stor förväntan vi går in i vår “festivalvecka”. Tack för att du är med och ber och du är varmt välkommen att komma förbi!

// Elisabeth Svahn
Lärare på Liljeholmens bibelskola

Be för
  • Be att Gud ska få göra festivalen Noomi till precis det Han vill.
  • Be särskilt för dem som känt att de inte passat in i kyrkan. Att de ska få landa i sin identitet som Guds barn och få mod att uttrycka det de har fått.
  • Be att Den helige ande ska få vara närvarande och vidröra festivalbesökarna på djupet.

Vecka 18 - april 2022

Denna vecka på EFKs instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får vi följa med Elisabeth och gänget som arrangerar festivalen. Häng med!