Äntligen Kongress!

Nu när samhället öppnat upp efter två år av restriktioner, ser vi fram emot att mötas på plats tillsammans, för EFKs kongress 2022.

Denna vecka ber vi för kongressen och för vår rörelse. Under Kongressen kommer det att ske flera viktiga val och fattas betydelsefulla beslut men det kommer också att ges utrymme till fördjupande samtal. Kongressen är en viktig mötesplats för oss som rörelse. Vi i EFK består av flera hundra församlingar och tusentals människor från norr till syd, öst till väst. EFK är vi tillsammans, och kongressen är en av de platser där vi ses för att ta ut riktningen som rörelse.

Vi lever fortsatt i en osäker tid och vi är kallade att gå med helande och hopp till en värld som verkligen behöver det. Det finns ett uttryck på spanska misión integral som går att översätta med fullkornsmission. Eller som vi uttrycker det i vår vision: hela evangeliet, till hela människan, över hela världen. Vad betyder det att ge hela evangeliet till människor i vår tid, utan att lägga till eller dra ifrån? Vad betyder det att ge evangeliet till hela människan i ett land som Sverige där våra fysiska behov ofta är väl tillgodosedda? Och vad betyder helhetssynen på evangeliet i vår internationella mission? Vi vill sända över hela världen inom våra fyra fokusområden och till de minst nådda och mest utsatta. Vad får det kosta och för vem? Det är frågor vi kommer ställa oss under kongressen.

Var med och be för:

  • för alla beslut på kongressen
  • för människor som kliver in i nya uppgifter för vår rörelse
  • för EFKs styrelse och missionsdirektorer
  • för våra församlingar som går med helande och hopp till vår värld

Vecka 19 - maj 2022

Denna vecka på EFKs instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. förbereder vi oss för kongressen. Håll utkik där för inblick i vad som händer inför och under kongressen!