Kristi Himmelsfärd

"Han tog dem med sig ut ur staden bort mot Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dem. Medan han välsignade dem lämnade han dem och fördes upp till himlen. De föll ner och hyllade honom och återvände sedan till Jerusalem under stor glädje. Och de var ständigt i templet och prisade Gud." (Lukas 24: 50-53)

I Lukasevangeliets avslutande kapitel är Jesus tillsammans med lärjungarna. Han har uppstått, vandrat med och brutit bröd med två lärjungar på väg till Emmaus och sedan visat sig för alla de andra lärjungarna. Jesus påminner dem om att Hjälparen ska komma, och sen välsignar han dem innan han blir upptagen till himlen. Att Lukas formulerar att Jesus faktiskt förs till himlen är hans sätt att också göra en koppling till Gamla testamentets symbolik för himlen - Guds tronssal. Lukas vill göra det tydligt att Jesus är vid Guds högra sida. Jesus sitter på tronen! Trots att vi lever i en fallen värld och trots turbulenta tider, så är det läget oförändrat än idag. Jesus sitter fortfarande på tronen. Den vetskapen fyllde lärjungarna som var med vid himmelsfärden med så stor glädje att de föll ner och lovade och prisade Gud. Och precis som dem får vi, i väntan på Jesu återkomst, i kraft av Anden, dela med oss av de goda nyheterna till alla vi möter. Tänk att det som började i Jerusalem har fortsatt och fortsätter än idag. Det får vi, som rörelse, lokala församlingar och individer, vara en del av!

Denna vecka firar vi Kristi himmelsfärd. Låt oss påminna varandra om den Jesus som har förvandlat våra hjärtan, så att det svämmar över till de som finns i vår närhet!

 

Be för:

  • för läget i världen och de som lever i utsatthet
  • för alla de som inte ännu haft ett personligt möte med Jesus
  • om tilltal och kreativitet för vår rörelse att ständigt nå människor med de goda nyheterna om Jesus

Tack för:

  • det Jesus har gjort för oss och den Han är!
  • att vi får vara en del av att gå med helande och hopp till vår värld!