Gud är densamme igår, idag och imorgon

Det har varit val i Sverige och i skrivande stund finns inte ens något preliminärt resultat. Oavsett vilken politik som kommer föras närmsta fyra åren, så är en sak säker. Jesus var kung igår, Han är kung idag och kommer att vara kung imorgon.

Mitt i det som är och blir, får vi vara jordens ljus och salt – oavsett vilka som sitter i regeringen är det de troendes uppdrag att älska Gud och älska människor. Mitt i allt så kan vi alla vara en hjälpande hand, en uppmuntrande kraft, stå sida vid sida med de som lider och höja våra röster för det som är gott och behagar Gud (Rom 12:2). Gud är trofast och har lovat att vara med in till tidens slut, och det är sant oavsett vad som händer.

Som rörelse kan vi tillsammans med troende över hela världen vara en god kraft som ger vidare av det vi fått från Herren.

Be och tacka för:

  • Be för barmhärtighet, enhet, fred och frid över hela landet
  • Be för alla politiker, att de tar goda beslut
  • Tacka för att vi får leva i ett land där vi kan vara med och påverka det samhälle vi lever i

Vecka 37 - september 2022

Psst!
Just nu är en av våra missionsdirektorer, Ingemar Forss, i Tanzania tillsammans med Andreas Dagernäs (regionledare för Afrika) och Daniel Råsberg (EFKs missionsideolog). Ingemar delar en del på hans konto för sociala medier @ingemar.forss, kolla om du vill se vad som händer! Och en av EFKs kommunikatörer är på konferens i Thailand där även alla EFKs partners i Asien är. Av det kommer du kunna se mer av på EFKs sociala medier, @evangeliskafrikyrkan.