Vi formar lärjungar av nästa generation

Att betjäna och göra lärjungar av den unga generationen i Sverige är ett alldeles underbart uppdrag och samtidigt oerhört utmanade och svårt! Underbart för att ungdomar är underbara, för att de längtar efter att leva meningsfulla liv, göra skillnad i världen och att ännu mer få lära känna Gud. Utmanande för att många ungdomar kämpar med psykisk ohälsa och orimliga krav och förväntningar på sig själva. Svårt för att man som ungdomsledare/ungdomspastor kan känna sig otillräcklig inför alla de behov som finns.

Jag heter Julia Wellstam och arbetar på EFKs Sverigeprogram som ledarutvecklare med fokus på ungdomsledarstöd och som lägerpastor på Hjälmargården med fokus ungdom. En stor del av mitt uppdrag är att tillsammans med ett team av nätverksledare (nätverksledare Ung) skapa nätverk av de ca 60 anställda ledare mot ungdom som finns i vår rörelse. Med detta vill vi skapa en mötesplats där man få lära känna andra som står i samma tjänst, dela glädjeämnen och prata om de frågor och utmaningar man står i som ungdomsledare.

Redan förra året bjöd vi in till en nationell kickoff för alla anställda mot ungdom inom vår rörelse. Då var vi drygt 20 personer. I år är vi närmare 50 personer anmälda! Detta gläder vi oss enormt mycket över!

/Julia Wellstam, ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram och lägerpastor på Hjälmargården

Tacka för:

  • Alla de anställda och ideella ledare som vecka ut och vecka in lägger ner så mycket tid och engagemang i ungdomars liv.
  • Alla de ungdomar som tagit emot Jesus på läger och tonårsbibelskolor denna sommar.

Be för:

  • Att kickoffen som äger rum den 21-22 september på Hjälmargården, får bli till välsignelse och skapa relationer som får betydelse för året som ligger framför.
  • Att den helige Ande får komma med förnyad kraft och styrka in i den tjänst som ledarna står i.
  • Att ungdomar ska få möta Jesus och få förvandlade liv.

Vecka 38 - september 2022

Psst!
Den här vecka får du följa Julias arbete på EFKs sociala medier, @evangeliskafrikyrkan.