Dags för årets julinsamling!

Vi har precis firat första advent, och nu börjar vi också ta sikte mot jul. Snart får vi tid att stanna upp för att umgås, äta gott, fira jul och vara generösa mot varandra. Men fortfarande gäller det långt ifrån alla.

Knappt hade vi börjat hämta oss från två års pandemi förrän nästa kris slog till. Helt plötsligt lever vi med en krigszon bara några hundra mil från vårt eget land. Det som hänt och händer i Ukraina, och dess konsekvenser i form av matbrist och energikris är något som berör oss i Sverige, när vi nu helt plötsligt står inför en lågkonjunktur.

Men, konsekvenserna är ännu större för alla de runt vår värld som lever nära fattigdomsgränsen. Dramatiskt ökade priser på bland annat vete, olja och gas är ett oerhört svårt slag för människor över hela vår härliga jord. För att inte tala om de som lever i Ukraina, eller som har tvingats på flykt på grund av kriget.

Och det är just därför som jag vill uppmana oss alla att både vara med i bön, men också i generöst givande, för att hjälpa dem runt vår värld som just nu kanske inte ”ser fram” mot julen med tillförsikt och glädje. Tillsammans genomför vi Ge för livets julinsamling för att sprida ljus, hopp och hjälp till dem som bäst behöver det just nu. Var med du också!

Läs mer och ge en gåva på www.efk.se/jul! Länk till annan webbplats.

/Staffan Jenemark
Kommunikationschef Evangeliska Frikyrkan

Be för:

  • Hopp och tröst för dem som just nu lever på flykt undan krig eller andra oroshärdar över hela vår värld.
  • EFKs alla samarbetspartners och deras arbete med fattigdomsbekämpning i denna svåra tid.
  • Alla insamlingar som kommer göras till EFKs gemensamma julinsamling "Härlig är jorden".

Vecka 48 - november 2022
Tack för att du är med och ber!

Läs mer och ge en gåva på www.efk.se/jul! Länk till annan webbplats.

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen