Guds rike tillhör sådana som de

Med trötta fötter och tacksamt hjärta landar jag hemma efter en härlig söndag. Vi har haft terminsstart i vår söndagsskola och det var fantastiskt att fira gudstjänst tillsammans igen.

Det senaste året har jag ofta återkommit till de kända verserna från Mark 10:13-16 där Jesus säger "Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för Guds rike tillhör sådana som de”. Guds rike med all sin härlighet tillhör barnen, här och nu. Det är inte bara något som väntar dem i framtiden utan det tillhör barnen idag.

”Vi måste möta barnen, där kan vi vända utvecklingen”. Det var svaret när två av mina kollegor mötte områdespolisen för att höra om läget i vårt närområde. Tyvärr ser vi likt många andra platser i landet ökad droghandel och kriminalitet i vår stad. Genom att möta barnen menar polisen att vi kan vända utvecklingen.

Det vi som kyrka kan möta barnen med är sanningen om att Guds rike tillhör dem, att Jesus står med öppna armar och att församlingen är en gemenskap där varje barn kan bli sett, uppmuntrat och älskat. Det kan förvandla ett barns liv idag och breda väg för en annan framtid för ett barn men också en hel stad. Till helgen är det den ekumeniska konferensen Jesus till barnen där över 600 barnledare, föräldrar och församlingsledare möts kring längtan att sprida budskapet om Jesus till Sveriges barn. Årets konferensen kanske är viktigare än någonsin.

Söndagsskolan kan vara en plats för alla barn i församlingarna och i våra närområden där mötet med varje barn får präglas av Jesu ord om att Guds rike tillhör barnen. Den drömmen bär jag på och jag vill uppmuntra dig att särskilt be för våra söndagsskolor den här veckan.

/Rebecka Udd, pastor med ansvar för barn och familj, Kungsportskyrkan, Huskvarna

Tacka för:

  • Alla barn i vår rörelse och för det liv de ger i församlingarna.
  • Alla söndagsskolor, scoutkårer och barngrupper som varje vecka berättar om vem Jesus är och sprider Guds rike bland Sveriges barn.

Be för:

  • Alla söndagsskolor i våra församlingar.
  • Helgens Jesus till barnen-konferens.
  • Barnen i din församling och i din stad.

Vecka 5 - januari 2023
Tack för att du är med och ber!

Den här veckan får du följa Rebecka Udd på @evangeliskafrikyrkan på instagram! Hon kommer bland annat att vara med på konferensen Jesus till barnen i helgen. Missa inte!

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen