Att få vara med och se människor växa i vår verksamhet

I våran lilla Ge för livet second hand butik i Örebro rör sig mycket människor. När jag började jobba i butiken för 5 år sen trodde jag nog att jag skulle jobba mest med butik men det visade sig att jobbet handlade mer om människor.

Jag får vara med och se människor växa i vår verksamhet. Se personer som får en upprättad självbild av att få vara hos oss på arbetsträning. Men också kunder som hittar ett socialt sammanhang i vårt café. Det handlar om människorna jag möter varje dag i butiken, men också om människor som jag aldrig mött och antagligen aldrig kommer möta.

I Bangladesh är textilindustrin landets största export. Villkoren och lönerna för textilarbetare är som på så många andra platser otroligt dåliga. Bangladesh är även ett land som på grund av sin placering och klimatförändringarna är hårt ansatt av naturkatastrofer. Genom ett av EFK:s projekt på plats i Bangladesh får människor hjälp med hållbar försörjning, samordning och utbildning om krishantering när katastrofen är framme. Här får vi vara med och ta ansvar för människor. För det är faktiskt vi i västvärlden som är med och bidrar allra mest till både klimatförändringar och den ökade efterfrågan på billig textil. Second hand för mig handlar om rättvisa. Att vi genom våra inköp får vara med och bidra till en mer rättvis fördelning av resurser mellan människor.


/ Lina Zettergren,
Butikschef Ge för livet second hand Örebro City

Tacka för:

  • - Att vi får vara med och bidra till EFK:s hjälpprojekt.
  • - Våra butiker och det de får betyda för sitt närområde.

Be för:

  • Att Gud ska skina igenom i det arbete vi gör.
  • Alla människor som är del av vår personalgrupp.
  • Ett större inflöde av varor till alla våra butiker.

Vecka 7 - februari 2023
Tack för att du är med och ber!

Den här veckan får du följa med Lina på @evangeliskafrikyrkan på instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Häng med!