Fastan 2023 - Fri att tro

Nu pågår fastan fram till påsk. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Bredvid mig i flygplanet sitter en ovanligt pratsam man. Vi skrattar gemensamt åt den allmänna förvirring som uppstår när en passagerarare har tagit fel plats och sen är vårt samtal i gång. Under den närmsta timmen berättar han om sin uppväxt i Tensta, om rasism, tystnadskultur, utanförskap men också om helt nya förutsättningar med välbetalt arbete i Spanien.

– Framtiden ser mörk ut för Sverige, säger han. Det finns ingen lösning. Meningen med livet för mig är i stället att njuta, att leva ett gott liv där solen skiner.

Jag känner hur modlösheten tar tag i mig. Han har kanske rätt.

Tre dagar senare blir jag bjuden på god mat av Jessica och hennes familj. De är precis som min okände flygplansvän invandrare, fast i Spanien. Jessica har inte ett välbetalt jobb eller ekonomisk frihet, ändå är hennes liv fyllt av generositet, glädje och djup meningsfullhet. Med tro och tålamod planterar de en församling i Alfafar, en mer utsatt stadsdel av Valencia.

När jag åter flyger in över Sveriges vita vidder så väcker Gud en ny kärlek till detta land hos mig. En kärlek till alla modlösa, ensamma och frusna människor som behöver få ett meningsfullt liv, som behöver få gåvan att tro.

Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbesinningens. 2 Tim 1:7

/Linalie Newman
Missionsdirektor, Evangeliska Frikyrkan

Tacka för:

  • Trons gåva och möjligheten att få leva ett liv med djup meningsfullhet

Be:

  • Att Gud beskyddar mot modlöshet som så lätt kan fånga oss.
  • För de församlingsplanterare som finns både i Sverige och runt om i vårt internationella arbete, att de får vara fyllda av tro och tålamod.

Vecka 9 - februari 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handlingar varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.