Fastan 2023 - Fri att drömma

Nu pågår fastan tiden fram till påsk. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Vår äldsta dotter var fem år och drömde om att kunna simma. Hon övade ben-tag och arm-tag och simmade med flytkuddar på armarna. Men hon hade inte knäckt koden för att simma på riktigt. ”Snart kan jag simma”, sa hon uppmuntrande till sig själv. ”När jag fyller sex år, då kan jag simma.” När sex-årsdagen kom så åkte vi till simhallen. Med gott självförtroende vadade hon ut i bassängen, utan flytkuddar, sträckte ut sina små armar, sparkade ifrån och simmade i väg. Visst kunde hon simma!

Israels folk drömde om ett eget land efter åren i slaveri, det land som de hade hört sina förfäder berätta om. De vandrade genom öknen för att komma dit och sände in spejare för att se om det var så fantastiskt som de hade hört. Det var det! Spejarna kom tillbaka och berättade om ett land som flöt av mjölk och honung. Men några av spejarna var rädda för de utmaningar som väntade dem. De spred därför falska rykten om landet bland folket: ”Det land som vi har vandrat igenom och utforskat är ett land som förtär sina invånare. Och alla vi såg var storväxta. Vi såg till och med jättar där.” (4 Mos 13:33) Rädslan spred sig bland folket och det utbröt panik. De skrek och grät och vägrade gå in i de landet som de hade drömt om i så många år och som Gud hade lovat dem. Rädslan dödade drömmarna och ledde folket tillbaka ut i öknen.

Vad drömmer du om? Finns det en längtan i ditt liv som du tror att Gud har gett dig? Finns det samtidigt utmaningar som skrämmer dig? Ska du våga sparka ifrån och simma i väg eller ska du återvända ut i öknen?

/Linalie Newman, missionsdirektor i Evangeliska Frikyrkan

Tacka för

  • Att Gud är större än alla utmaningar och jättar som vill skrämma oss

Be

  • Be om mod att drömma i frihet och inte hindras av rädslan
  • Be om urskiljning, när är det dags att gå? När är det tid att vänta?

Vecka 12 - mars 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handlingar varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.