En ny start

Isaac är 25 år gammal och kommer från en by i Övre Egypten. Han har haft många och långvariga problem med sina föräldrar. Han förolämpade sin mor, stal pengar hemifrån och tog även några av sin mors personliga ägodelar för att kunna sälja för pengar. Han reste till Kairo där han hamnade i riktigt dåligt sällskap.

En av pionjärarbetarna som detta EFK-projekt stöttar besökte killarna där de bodde och fick möjlighet att berätta om den förlorade sonen. Isaac kände igen sig i berättelsen och såg flera likheter mellan sig själv och den förlorade sonen. Han bad tillsammans med pionjärarbetaren att Jesus skulle fullständigt förvandla honom. De fick bönesvar! Han har nu försonats med sina föräldrar och är aktiv i en nystartad församling.

Isaac är bara en av tiotusentals som fått besök av vår egyptiska partnerorganisations pionjärarbetare. Hundratals hemgrupper startas och pionjärarbetarna arbetar uthålligt för att lärjungaträna alla nya troende. Under 2023 startade de arbeten i 32 nya områden i Övre Egypten.

Egypten har också tagit emot hundratusentals flyktingar från Sudan sedan inbördeskriget bröt ut i april 2023 och vår partnerorganisation har börjat arbeta intensivt bland dessa extremt utsatta människorna.

/Magnus A
Regionsamordnare för Europa, Mellanöstern och Nordafrika

Tacka för:

  • Att så många människor i Egypten nås av evangeliet
  • Att många nya områden börjat nås
  • Att många nya hemgrupper startats

Be för:

  • Att vår partnerorganisation får fler pionjärarbetare
  • Att fler nya områden i Egypten ska nås
  • De sudanesiska flyktingarna i Egypten

Vecka 21 - maj 2024
Tack för att du är med och ber!

Läs mer om insamlingen till församlingsbyggande projekt på efk.se/tjyg