Tid: 14-16 februari kl. 14.00-16.00
Plats: New Life, Stockholm
Pris: Från 300 kronor och uppåt

Transformation: En konferens om församlingsplantering

Välkommen till Transformation, en församlingsplanteringskonferens i New Life, Stockholm den 14–16 februari. Anmäl dig redan idag!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förvandla städer och nationer genom evangeliets kraft när vi planterar nya kyrkor.

Förvandla nuvarande kyrkor genom att våga tro att vi kan mångfaldiga genom bland annat multi-site-modellen.

Förvandla kyrkors komposition genom att välkomna, omfamna och sända ut människor genom den mångkulturella kyrkan, som representerar hela världen.

Förvandling genom multiplicering

Transformation bygger på konceptet av reproduktion genom multiplicering av lärjungaskap, ledarskap och församling. Konferensen kommer att genomsyras av praktiska övningar och coachning för att utveckla dynamik och kompetens i att forma ledningsgrupper, som i sin tur är avgörande för att starta, stärka och utveckla multi-site-nätverk. Coachningen kommer vara interaktiv och ge utrymme för tillämpning och relationsbyggande.

Huvudtalare

Scott Ridout är ordförande för Converge, ett samfund grundat av svenskar 1879 och som har vuxit till ett samfund med över 1 300 församlingar i USA. Converge har ingått i ett partnerskap med EFK för att återevangelisera Sverige. Scott och hans fru Lisa ledde Sun Valley Community Church i Gilbert, Arizona, från 1998 till 2014. Kyrkan växte från 375 till 5 000 deltagare på tre platser under deras ledarskap. Han har varit en av ledarna för Vision Arizona församlingsplanteringsteam sedan 1998 och är också mentor i församlingsledarskap.

Paul Johnson är pastor och föreståndare för Woodridge Church in Medina, Minnesota, och huvudpastor för Aspen Groves församlingsnätverk. Paul och hans fru Darla har själva startat sju församlingar och hjälpt till att utveckla strategier och system för församlingsplantering som används över hela USA. Paul var under många år vice direktor för Converge Worldwide och ansvarig för Converges strategier och system för församlingsplantering.

John van Dinther är grundare av församlingen New Life och New Lifes nätverk med församlingar i Göteborg, Västerås och Storstockholm. John och hans fru Ineke är ursprungligen holländska medborgare, har bott och arbetat i flera olika länder, men har nu gjort Sverige till sitt permanenta hem.

Workshops - ämnen

Utöver de gemensamma samlingarna finns det seminarier som tar upp följande ämnen: o Att utveckla församlingar vars medlemmar lever ut evangeliet i sina dagliga liv

  • Hur man tar strategiska steg till att bli en planterande kyrka
  • Att betjäna i kulturer byggda på skuld, skam och fruktan
  • Priset man betalar för att bli en förvandlad kyrka
  • Rasism i kyrkan
  • Att gå från många/etniska grupper till att vara en mångkulturell församling

Praktisk information

Anmäl dig här och nu! länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avgift: 500 kr / person Studenter: 300 kr / person

Fika är inkluderat i priset. Inga måltider är inkluderade. Du kan beställa lunch och middag för hela konferensen för 450 kr.

EFKs ledare finns tillgängliga under konferensen för att samtala med dig som är intresserad av att plantera församlingar i Sverige eller som har andra frågor.

Transformation arrangeras av Convergelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, EFK och nätverket New Lifelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Relaterad information

Läs mer om EFKs arbete med församlingsgrundande

Läs mer om den ekumeniska storsatsningen Vidare - att vända frikyrkans minskning med offensivt församlingsgrundande