Tid: torsdag 27 oktober 2022 kl. 9.00-12.00
Plats: Brickebergskyrkan i Örebro, digitalt eller via ALTs studiecenter
Pris: http://www.bilda.nu/barnteologi2022

Barns frågor om Gud, det goda och det onda

Barn och unga hör om krig och ondska i världen. Men ser och möter också det ondas uttryck på andra och nära sätt. Var finns Gud i det som händer? Och vad betyder det när vi säger att Gud är god? Tenderar bilden av Gud oftare bli mesigt ”snäll”, snarare än någon som agerar kraftfullt mot det onda? Hur förstår, förklarar och delar vi frågorna om Gud, det goda och det onda med barn idag?

Ta del av en spännande och viktig teologidag med utgångspunkt från barns frågor. Möter och jobbar du med barn ca 9-15 år kommer dagen passa extra bra. Dagen vänder sig till såväl pastorer, anställda och ideella ledare i församling, studenter på ALT och andra som på olika sätt möter och reflekterar teologiskt omkring barn, tro och undervisning i församlingen.

Medverkande

Joseph Sverker är lärare i Systematisk teologi och Kyrkohistoria på Enskilda Högskolan Stockholm. Han är aktuell med boken ”Undrar om Gud” (Libris) en systematisk teologi för barn utifrån deras egna frågor om Gud, Jesus, Bibeln, tro, kyrkan, livet, kunskap, vetenskap, apor och dinosaurier.

Maria Furusand är studieledare på ALT Stockholm. Hon har lång erfarenhet som pastor bland med barn och unga, senast i Folkungakyrkan Stockholm. Hon har också forskat om barn och kristen tro.

Jakob Svensson är studieledare på ALT Jönköping och pastor i Centrumförsamlingen Forserum. På ALT undervisar om barn och unga.

BRA ATT VETA!

  • Tid: Torsdag 27 oktober kl 9-12.
  • Det kostar inget att delta. Men vi behöver din anmälan. Anmäl dig senast 17 oktober via Bilda-länken. www.bilda.nu/barnteologi2022 Länk till annan webbplats.. Här hittar du också mer info om dagen och upplägget.
  • Du kan delta på olika sätt!
    • På plats i Brickebergskyrkan Örebro Ta tillfället att vara med fysiskt tillsammans med andra. Fika finns att köpa på plats.
    • Hemifrån Se tillsammans som grupp i församlingen eller delta enskilt. Länk skickas ut via Studieförbundet Bilda.
    • Vid ALTs Studiecenter Du som är student deltar från ditt studiecenter.