Praktisk info

EFKs kongress har senarelagts från 1-2 maj till 18-19 september. Läs mer om beslutet!

Innehållsförteckning

Plats och tid

Kongressen hålls 18-19 september på Fryshuset Hammarby Sjöstad Stockholm.

Adress till Fryshuset:
Mårtensdalsgatan 2–8
120 30 Stockholm

Registreringen öppnar klockan 9:00 fredagen den 18 september. Kongressen avslutas klockan 16:00 på lördagen den 19 september. Anmälanlänk till annan webbplats krävs och är bindande.

Vägbeskrivning/Resa kollektivt

Adressen till Fryshuset är Mårtensdalsgatan 2–8, 120 30 Stockholm.

Lat 59.3005436
Lon 18.0882123

Fryshuset ligger en 8-minuters promenad från Gullmarsplan som är en station där bussar, tvärbana och tunnelbanans gröna linje passerar. Med tvärbanan kan du också komma ännu närmare - då är stationen Mårtensdal. På sl.selänk till annan webbplats kan hitta din resväg från din position och i SL-appen kan du också köpa din biljett.

Ladda ner appen via Google Play.länk till annan webbplats
Ladda ner appen via App Store.länk till annan webbplats

Att resa kommunalt är en rekomendation då det kan vara svårt att hitta parkeringsplaster runt Fryshuset. Fryshuset har inga egna parkeringsplatser, utan man får ställa sig på de platser som finns längs med gatorna i kvarteren.

Pris och betalning

Vuxna

  • 850 kr/person för hela kongressen. 
  • 650 kr/person för fredagen.
  • 550 kr/person för lördagen. 

Studerande

  • 650 kr/person för hela kongressen. 
  • 550 kr/person för fredagen.
  • 450 kr/person för lördagen. 

Barn och familj

  • Barn 0-4 år: Gratis.
  • Barn 5-12 år: 150 kr.
  • Maxpris familj: 2000 kr.

I priserna ingår mat och fika under kongressdagarna, samt omkostnader och handlingar. Boende och frukost på fredagen ingår inte.

All betalning sker med faktura. Fakturan skickas till den hemadress som du anger i anmälan. Ombud vars deltagaravgift ska betalas av församlingen, ansvarar själva för att lämna fakturan till församlingen.

Anmälan

Anmäl dig till kongressen idag!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du behöver anmäla var person för sig inom samma familj. Välj då vilken biljett som ska användas. För säkra deltagande i kongressen behöver du anmäla dig senast den 1 september. All anmälan är bindande.

Återbetalning av kongressavgift sker endast med sjukintyg.

Förslag på boende

Hotell

Motel L Hammarby Sjöstad
Hammarby Allé 41
120 30 Stockholm
Bokning: 08-40902600, info@motel-l.se
eller hemsidalänk till annan webbplats

Övernattning för ungdomar

Folkungakyrkan (Folkungagatan 90, 11622 Stockholm) erbjuder plats för tio ungdomar att sova på golv i kyrkan, med någon som är ansvarig. Medtag egna sovsäckar och madrasser. Välj då detta alternativ när du anmäler dig.

Deltagande och ombud

Alla medlemmar i EFKs samverkande församlingar välkomnas att delta i kongressen. För att kunna rösta och delta i beslut krävs att personen är utsedd som ombud för sin församling.

EFKs stadgar säger att församling med högst hundra medlemmar har rätt att utse ett ombud för varje påbörjat tiotal medlemmar. Församling med över etthundra medlemmar har därutöver rätt att utse fem ombud för varje ytterligare påbörjat hundratal medlemmar. Maximalt antal ombud som kan utses är sjuttio.

Varje ombud vid kongressen äger en röst.

En person kan bli utsedd som ombud i årsmöte/församlingsmöte eller av sin församlings ledning.

När anmälningstiden gått ut sänds en lista över anmälda personer från en församling till församlingens föreståndare och ordförande för kännedom (via församlingens e-postadress). Här framgår vilka som anmält sig som ombud och som övriga deltagare. Därefter ges möjlighet att inom några dagar göra kompletteringar eller eventuella ändringar.

Sprid information om kongressen i din församling!

Inspirationsfilm om EFK (från 2017)