Mia ska varva för världen på Torp!

Varva för världen är folkfesten för alla åldrar! Man joggar, lunkar eller går. Vänner skänker pengar för varje varv och företagssponsorer dubblar det som springs in. Årets första lopp blir på Torpkonferensen och Mia Wingren (högst upp till höger i bild) från Örebro laddar.

Varför ska du delta i loppet?

- Jag gillar att springa och det här är ju ett passande tillfälle att kombinera löpning med att bidra med pengar till bra projekt. Det roliga är ju också att det inte bara handlar om hur många varv man orkar springa, utan om hur kreativ och finurlig man kan vara för att få ihop så många sponsorer som möjligt per varv. På så sätt är det roligt för fler än bara löparentusiasterna.

Hur gör du själv för att få ihop sponsorer?

- Jag vänder mig främst till familj och vänner som får sponsra mina varv. Jag kommer nog inte att satsa på något särskilt jippo, utan satsar mer på att få ihop pengar genom antalet varv.

Vad vill du säga till de som funderar på om de ska springa?

- Packa ner springskorna och bestäm dig närmare in på loppet. Då ökar chanserna att du också springer!

Årets första lopp blir till hjälp för barns rättigheter över världen

Årets första lopp arrangeras alltså på Torpkonferensen, torsdag 22/6 kl 17:45 på Mattorget. Tillsammans ger vi rejält med hjälp till skolgång för flickor i Kairos slum, boende för järnvägsbarn i Indien och föräldralösa barn i Sydafrika. Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på plats senast 15 minuter före loppet.

Utmärkelser ges för flest varv, mest insamlat och bäst utklädnad. Allt som då springs in dubblas med upp till 120 000 kr av huvudsponsorerna Arbetshälsa och Husman Lokaler.

Loppet arrangeras under 2017 även i Bredaryd 19/8, Falun 27/8, Linköping 2/9, Karlstad 3/9, Jönköping 10/9, Åsbro 16/9, Rumskulla 17/9, Linköping 22/10, Skänninge 19/11