Ny webbplats för Evangeliska Frikyrkan

Evangeliska Frikyrkan lanserar idag en ny webbplats. Den är anpassad för att kunna visas i både dator, surfplatta och telefon. Andra nyheter är mer berättelser om vad Gud gör och mer utrymme för lokala församlingar.

Responsiv webbplats i alla enheter

Allt fler människor surfar via telefon eller surfplatta. EFKs tidigare webbplats var sex år gammal och var anpassad för att användas på dator.

– Vi är så glada att EFKs webbplats blir lättare att använda. Vi vet att många i EFKs församlingar kollar upp saker med telefonen på bussen eller surfplattan hemma i soffan, säger Emmanuel Ingelsten, kommunikatör inom EFK som varit projektledare för den nya hemsidan.

Mer berättelser och bilder

Människors berättelser om vad Gud gör får större utrymme på den nya webbplatsen.
– I de rörelser som EFK kommer från har det personliga vittnesbördet varit viktigt. Vi vill att det ska märkas också på hemsidan. Visst ska webbplatsen innehålla telefonnummer och information, men vi vill också att den ska berätta om Jesus och vad som ligger på församlingarnas hjärtan, säger David Gelinder, strategisk kommunikatör som varit engagerad i arbetet.

Två exempel på berättelser från EFKs nya webbplats

En webbplats för hela rörelsen

På den nya webbplatsen märks den nya inriktning som EFK har tagit i och med det omtag som initierades på EFKs kongress 2014. Det betyder att webbplatsen tydligare ska spegla hela rörelsen, inte främst det som sker i den gemensamma organisationen EFK.

Seden tidigare är församlingar och skolor vana att skicka in annonser om lediga tjänster till webbplatsen. Nu är tanken att också kunna skicka in berättelser, nyheter och evenemang och annat som händer i församlingar, regioner, på skolor och hos systerkyrkor och partnerorganisationer i världen.

Under rubriken Veckans församling ges också korta glimtar från församlingar inom EFK.
– Det känns så roligt att få berätta om vad Gud gör i församlingarna. EFK är de lokala församlingarna och det vi gör tillsammans, säger Emmanuel Ingelsten.

Två exempel på Veckans församling

Arbetet har bara börjat

Webbplatsen är nu lanserad. Men arbetet har bara börjat. Målet är att mer än tidigare arbeta kontinuerligt med utveckling av webbplatsen. Det finns stor utvecklingspotential i att göra webbplatsen till ett ännu bättre verktyg för vår rörelse.
– Nu funkar den i telefonen och vi kan fortsätta utveckla innehållet. Måler är att webbplatsen ska hjälpa EFK arbeta för visionen om att förmedla evangeliet, säger Emmanuel Ingelsten.

EFKs vision är: Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta gärna mig med förslag på förbättringar av hemsidan!

Marcus Wallin
Kommunikatör

070-183 99 82

marcus.wallin@efk.se