Solsken och förväntan när Torpkonferensen drar igång

Solen skiner, husvagnarna står uppställda, programmet är fullspäckat och området fylls med laddade konferensbesökare.
- Äntligen är vi igång! Det finns mycket förväntan i luften, säger Elin Gert, en av projektledarna för årets Torpkonferens som startar idag.

Bland nyheterna på årets Torpkonferens är att barnen kommer att ta över Ladan. Konferensens olika barnmöten är populära och kalasmötena har nu vuxit ur sitt vanliga tält.

- Ladan är ju på ett sätt symbolen för Torpkonferensens cenrum, och därför känns det jätteroligt att vi nu låter barnen ta plats där på riktigt, säger Elin Gert.

Något annat nytt under veckan är den stora tårtfesten som hålls i Parken på midsommardagen, för att uppmärksamma att det i år var 20 år sedan som Helgelseförbundet/Fribaptistsamfundet och Örebromissionen gick samman och bildade Evangeliska Frikyrkan.

- Då kommer vi att tillsammans få fira och följa med på en resa genom våra första 20 år som rörelse, berättar Elin.

Fullspäckat program

Årets konferens kommer att genomsyras av temat, Den första kärleken, och programmet är som vanligt fyllt med gudstjänster, Bibelstudier och konserter. Bland talarna finns Joakim Lundqvist, Livets ord, Lasse Svensson, Equmeniakyrkan, Anneli Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i region Afrika, och Åsa Björk, friskvårdspastor i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Michael Johnson, Jenny Wahlström, Frank Ådahl och Per-Erik Hallin är några av dem som kommer att hålla konsert under veckan, och på midsommardagen hålls en stor familjefest med Barnhjälpen där Emmy och Ella och Boris René medverkar.

Här kan du bläddra i Torphäftet med hela veckans program!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ Torpkonferensen under veckan

Fira midsommar på andra gårdar i rörelsen

Midsommar firas också på flera andra gårdar i landet.