Delaktighet i mission viktig fråga på EFKs missionskonferens i Linköping

Josefin Fållsten, ledare för EFKs internationella arbete, på EFKs missionskonferens som arrangerades för tredje året i Ryttargårdskyrkan, Linköping.

Hur arbetar vi med mission i EFK idag? Hur ska vi arbeta i framtiden? Och hur skapar vi engagemang och överlåtelse för mission i våra församlingar? Det var några av frågorna som bearbetades i viktiga samtal på EFKs missionskonferens i Ryttargårdskyrkan, Linköping, under lördagen.

– Alla vi i EFK bär vår mission tillsammans, och det är glädjande att få träffas så här och jobba tillsammans på riktigt. Det är fantastiskt att möta allt engagemang! säger Josefin Fållsten, ledare för EFKs internationella arbete.

Glimtar från vad Gud gör i världen

Under hela dagen uppmuntrades deltagarna att vara med och bidra, bland annat i Bibelstudium av Niklas Holmefur, rektor vid Örebro Teologiska Högskola (en del av Akademi för Ledarskap och Teologi) och i seminarier som hölls av flera olika personer inom rörelsen.

Dagen inleddes med segerrapporter från olika delar av världen, där vi fick ta del av utmaningar och glädjeämnen i Nepal, Brasilien och Mongoliet och otroliga berättelser om vad Gud gör i konfliktdrabbade områden i Mellanöstern. Dessutom deltog pastorerna Samuel Benjamin och Boaz Myengo från EFKs samarbetskyrka FPCT i Tanzania, och berättade om utvecklingen under de senaste 20 åren i Kiwangwa och Bagamoyo – från 1997 då man tillsammans med EFK inledde en församlingsplantering i Kiwangwa till idag då församlingen i sin tur har planterat församlingar på cirka 25 platser.

Samuel Benjamin och Boaz Myengo är med och leder församlingar i Kiwanga och Bagamoyo, Tanzanias, som i sin tur har planterat församlingar på cirka 25 platser. Här berättar de, tillsammans med Andreas Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Region Afrika, om arbetet.

Mer delaktighet i det gemensamma och större närhet till missionen

– Något som kommit fram under dagen – både från oss som arbetar i EFKs internationella arbete och från församlingarna – är att vi alla önskar mer delaktighet i vårt gemensamma arbete, större närhet till missionen och fler mötesplatser, berättar Josefin. Det är roligt att höra, för det är en signal på att vi är på rätt väg i hur vi har arbetat de senaste åren, till exempel med den här missionskonferensen, som vi arrangerar tillsammans med Ryttargårdskyrkan för tredje året, och med Missionsakademin, den utbildningssatsning för missionsengagerade i församlingar som vi drog igång i år och fortsätter med även nästa år. Men vi har mer att arbeta vidare på, och alla bidrag och all input som vi har fått idag är viktiga för vårt fortsatta arbete.

Under dagen deltog ett hundratal personer från 27 församlingar i EFK.

Josefin Fållstens fyra tips på sätt att bli mer delaktig i EFKs gemensamma mission:

  • Kom till såna här mötesplatser! I år var tredje året som missionskonferensen arrangerades. Med all säkerhet kommer en fortsättning nästa år. Håll utkik på www.efk.se Länk till annan webbplats.
  • Använd missionsmaterialet Agora i missionsråd och hemgrupper i församlingen! Agora är ett gediget material som ger inspiration och verktyg för att fördjupa samtalet och engagemanget för mission i församlingen. Du hittar Agora här: www.efk.se/webbshop Länk till annan webbplats.
  • Prenumerera på Utblick – det nya nyhetsbrevet från EFKs internationella mission! Då får du varje månad berättelser från projekt, möten med missionärer och samarbetspartners och tips på hur du kan öka engagemanget för mission i gudstjänsten. Skriv upp dig som prenumerant på www.efk.se/utblick Länk till annan webbplats.
  • Gå EFKs Missionsakademi 2018! För andra året gör vi Missionsakademin som är en möjlighet för missionsintresserade församlingsmedlemmar att tillsammans fördjupa kunskapen och bli involverade i internationell mission. Läs mer och anmäl dig på www.efk.se/missionsakademin Länk till annan webbplats.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig om du har fler tips eller några frågor!

Mejla mig!