Ny webbplats för Torpkonferensen

Torpkonferensen släpper idag en ny webbplats som fungerar mycket bättre i telefon och surfplatta. På webbplatsen finns årets tema och information om konferensen. Årets program presenteras löpande under våren och ska vara helt klart i början på maj.

Torpkonferensens gamla webbplats var från 2012 och var inte anpassad för telefoner och surfplattor. Det gjorde att det kunde vara svårt att se den lilla texten och hitta rätt information.
– 70 % av de som besöker vår webbplats gör det via telefon eller surfplatta och det var verkligen dags att de lättare kunde hitta det de sökte, säger Christer Aadland projektledare för Torpkonferensen som jobbar i Team Event inom Evangeliska Frikyrkan.

Mer bön på webben

Innehållet på webbplatsen kommer uppdateras löpande under våren. Bland annat kommer det finnas information och undervisning om bön.
– Vi tror att Gud kallar oss att be för att Guds rike ska utbredas. I det bönearbetet vill vi involvera församlingar och enskilda redan innan konferensen, säger Emma Axklo som är med i Torpkonferensens ledningsgrupp och leder bönearbetet.

Byggd på smart ramverk

Webbplatsen är byggd i EFKs nya ramverk för webbplatser. När EFK tog fram en ny webbplats 2017 var ett av målen att skapa ett ramverk för att snabbt kunna göra nya webbplatser för det gemensamma arbetet i EFK.
– Det kan vara dyrt och tidskrävande att ta fram nya webbplatser. Därför har vi satsat på ett ramverk där vi enkelt kan bygga nya webbplatser, berättar Emmanuel Ingelsten som är kommunikatör i Team Kommunikation inom Evangeliska Frikyrkan.

I dagsläget finns webbplatserna för EFK, StepOut och Torpkonferensen i nya ramverket. Det finns planer för att även Ge för livetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Barnhjälpenlänk till annan webbplats, Flyktingfadderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Öppna kyrkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska få nya webbplatser i ramverket.
– Det här sättet att jobba hjälper oss att snabbare ta fram nya webbplatser, effektivare driva webbplatser och i slutändan underlätta kommunikationen i Guds rike, säger Emmanuel Ingelsten som för drygt 20 år sedan gjorde Torpkonferensens första inofficiella sida på nätet.
– Jag pluggade på gymnasiet och hade precis lärt mig programmera för webben. Jag tror att året var 1997 och det fanns ingen officell webbplats. Jag byggde en webbplats och fyllde den med innehåll från boken Hundra torpkonferenserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och egna pappersbilder som jag scannade in. 

Mer information:

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag är projektledare för Torpkonferensen!

Christer Aadland
Projektledare 50 % med fokus på Torp, projektledare 50 % insamling & kommunikation
019 - 16 76 00 (växel)

christer.aadland@efk.se

Jag har byggt Torpkonferensens nya webbplats!

${contact.email}