Dela lika 20 mars för att få slut på slaveriet!

Den 20 mars är det vårdagjämning och dagen är lika lång som natten. De delar lika på dygnets 24 timmar. Världen är full av orättvisor men det finns en sak som är alla människor har fått lika mycket av. Det är tid. För alla människor har dygnet 24 timmar.

Orättvisorna blir synligare när vi tittar på hur mycket pengar vi tjänar per timme. Jämför vad klädbutiksbiträdet på den stora klädkedjan tjänar jämfört med kvinnan i Bangladesh som har sytt tröjan du köpte. I år vill vi låta årets vårdagjämning bli en dag då vi delar lika. Är din dagslön 1000 kr? Skänk då 500 kr till EFKs arbete mot människohandel! Tillsammans kan vi få slut på slaveriet!

Människorna som köps och säljs

Barnäktenskap, sexuellt utnyttjande, slavarbete på fiskebåtar. Människohandel har många ansikten. En människa kan säljas om och om igen och människohandel är just nu den i särklass snabbast växande kriminella verksamheten. Det är ett globalt problem som behöver angripas på många fronter samtidigt. Vi i Sverige är en del av problemet - det kan handla om vilken tonfisk vi köper, vad vi har för semestervanor eller vilka internetsidor vi surfar in på.

Hjälpa individer och förändra hela samhällen

Vi i EFK arbetar tillsammans med partnerorganisationer som befinner sig mitt bland människor som befinner sig i riskzonen till att bli utnyttjade, både i Asien, Europa och Mellanöstern. En del av våra partners arbetar direkt för att hjälpa individer ur människohandel vilket är viktigt, men vi hjälper också våra partners att arbeta förebyggande. Genom utbildning för barn, ungdomar, föräldrar och makthavare kan attityder ändras på flera nivåer, för tryggare samhällen. Vi vill också hitta sätt att förändra efterfrågan av de tjänster som driver fram människohandel. Förändrade attityder leder till förändrade handlingsmönster. Bara så kan vi få slut på slaveriet i vår tid!

Dela din dagslön

I år delar vi lika till förmån för EFKs arbete mot människohandelöppnas i nytt fönster. Dela din dagslön på vårdagjämningen den 20 mars! Din gåva gör skillnad!

  • Swish: 9004037
  • Bankgiro: 900-4037

Ange projektnummer "42044" i meddelandefältet.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om du vill veta mer om dela lika-kampanjen!

Karl-Johan Jonsson
Arbetar vid missionscentret i Asien med Barns rättigheter och missionsbibelskolan Engaged.


karl-johan.jonsson@efk.se