Premiär för podden Ett missionellt liv

EFKs nya missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss släpper idag premiäravsnittet för sin nya podd, Ett missionellt liv. I podden kommer de prata med varandra och gäster om att leva missionellt, som sända av Gud.

– Vi längtar efter att Guds rike ska bli ännu tydligare i våra liv. Det handlar om vad vi säger och hur vi lever men ytterst om Andens kraft, säger Linalie Newman.

Första avsnittet har temat ”Att leva missionellt” och är ett slags introduktion till vad hela podden kommer handla om.
– Att leva missionellt handlar om att missionsuppdraget gäller mig och mitt liv. Oavsett om jag är missionär på andra sidan jorden eller bor i en medelstor mellansvensk stad. I första avsnittet intervjuar vi Magnus A* som varit missionär i Mongliet, Turkiet och nu bor i Linköping. Det han berättar om hur vi i olika faser i livet kan vara Guds sändebud är så inspirerande, säger Ingemar Forss.

Poddradio är ett format som passar perfekt att lyssna på när du transporterar dig, under träningen eller i hemmet. Alla med en smart telefon, surfplatta eller dator kan lyssna och prenumerera på avsnitt helt utan kostnad. Idéen att göra en podd föddes tidigt:
– En podd landar mitt i människors vardag. Gud finns mitt i allas vår vardag och där vill vi upptäcka hur Guds rike kan bli tydligare, säger Linalie Newman.
– Vi är ju valda som missionsdirektorer tillsammans, i ett gemensamt ledarskap. Att göra en podd är ett perfekt sätt att tillsammans kommunicera det vi tror Gud vill leda oss in i, säger Ingemar Forss.

Gäster i studion och intervjuer från fältet

Varje avsnitt kommer ha en del inspelad i studio där Linalie och Ingemar pratar om veckans tema, ofta tillsammans med en eller flera gäster. Sedan följer en intervju de gjort vid ett församlingsbesök, på en missionsresa eller liknande. Målsättningen är att till en början göra 10 avsnitt på ett år, ungefär ett i månaden med sommaruppehåll.

Avsnitt nummer två släpps dock redan inom en vecka från det första. Det spelas in på Torpkonferensen och handlar om den mission som utgått från den anrika konferensen på Närkeslätten. Sedan tar podden sommarupphåll.

*Trunkerat av säkerhetsskäl.

 

Länkar

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag är producent och kontaktperson för podden Ett missionellt liv!

${contact.email}