Frizonfinalen lockar fler

Foto: Beatrice Andersson

I augusti går den 20:e Frizonfestivalen av stapeln och intresset visar sig vara stort.

- Det finns inget vi åker nästa år istället, säger Julia Martinsson, en av festivalens projektledare.

För en månad sedan meddelade vi i Evangeliska Frikyrkan att årets Frizonfestival skulle bli den sista. För att fira tjugoåringen valde vi att sänka åldersgränsen på festivalen och dessutom flytta fram prishöjningen på festivalbiljetten till mitten av juni. Nu syns det stora intresset i att vara med på Frizonfinalen.

- Utfallet blev precis som vi hoppades: vi har sålt dubbelt så mycket festivalbiljetter nu jämfört med vid samma tid förra året, säger Julia Martinsson, projektledare för festivalen Frizon.

Det är svårt att avgöra vilken av faktorerna som är störst bidragande till den markanta skillnaden i försäljningen, men att det är 20:e festivalen och därmed den sista är troligen en stor orsak.

- Vi hör folk från alla håll uttrycka att de vill passa på att vara med nu när det är sista chansen att uppleva Frizon. Det finns inget vi åker nästa år istället, utan det är nu eller aldrig.

En relevant bokning

I veckan släpptes dessutom en av festivalens stora bokningar: Bethel Music kommer till Frizon 2018. Ända från Redding i Kalifornien tar de sig till scenen i Ladan ute på Närkeslätten, för att leda oss i lovsång under både torsdag och fredag kväll.

- Det är så kul att få välkomna Bethel Music till oss, inte minst på grund av den stora inverkan som de har på vår svenska lovsångskultur. Detta är en bokning, liksom mycket annat av festivalens program, som vi hoppas ska ge inspiration och längtan att ta med hem till sina egna församlingar och sammanhang, säger Julia Martinsson.

Biljetter och mer information om festivalen: frizon.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig gärna om årets festival!

${contact.email}