EFKs missionskonferens i Linköping: Församlingar som förändrar världen

Församlingar som förändrar världen. Hur går det till, var händer det och vad är församlingens viktigaste resurs i internationell mission? Det var temat för dagen när EFKs församlingar samlades till arbetskonferens för vår gemensamma internationella mission i Ryttargårdskyrkan, Linköping, under lördagen.

- Det är så värdefullt att få mötas som rörelse kring de här frågorna, säger Thorine Arenius, ledare för EFKs internationella arbete. Missionskonferensen är ett tillfälle att få veta mer om vad vi gör och att få vara med och påverka för framtiden. Vi får dela glädje över allt som vi gör tillsammans och stolthet över att vara en del av en 130-årig församlings- och missionsrörelse - en rörelse med en enorm sprängkraft och möjlighet att förändra samhällen.

Dagen var fylld till bredden, med bibelstudium, bön och lovsång, missionsverkstad och seminarier - allt på temat församlingar som förändrar världen. Under förmiddagen fick vi flera konkreta exempel på just det. Bland annat genom Ferro Mehmedovic, missionär i Valencia, Spanien, som berättade om hur Gud öppnat dörrar i mc-klubbvärlden i Spanien. Vi fick också lyssna till Bayaraa, i EFKs partner Mongolian Mission Center, som berättade om hur det mongoliska samhället förändrats påtagligt genom framväxten av församlingar de senaste 30 åren. 1989 fanns inte en enda kristen församling i landet. Idag finns omkring 700 st.

Fem-årsjubileum nästa år

I år var fjärde året som konferensen arrangerades och Thorine passar på att redan nu tipsa om fem-årsjubileet nästa år.

- Då kommer vi att bjuda in fler av våra samarbetskyrkor och partnerorganisationer, berättar hon. Det är ju tillsammans med och genom dem som vårt engagemang och arbete kan göra den största skillnaden, så det blir väldigt fint att få möta dem som rörelse.

Håll utkik efter mer från missionskonferensen

Fler glimtar och berättelser och mer information från årets missionskonferens kommer att publiceras här på webbplatsen, på EFKs facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i tidningen Direkt. Håll utkik!