Utmanas och uppmuntras på årets barnledarkonferens i Uppsala

15-17 mars arrangeras den välbesökta barnledarkonferensen Jesus till barnen för fjärde året, denna gång i Uppsala. Konferensen vänder sig till anställda och ideella barnledare, församlingsledare och även föräldrar – alla som vill få verktyg och inspiration i att dela tron med barn. Sara Sjöblom, pastor med inriktning barn och familj i Korskyrkan Västerås, har deltagit i barnledarkonferensen tidigare år. För henne och församlingen har det betytt mycket att delta.

Sara, vad är det bästa med just den här konferensen?

- Det bästa är att det är så många barnledare på samma plats som brinner för att ge Jesus till barnen och att konferensen är så mycket mer än ”bara” material tips, man får verkligen påfyllning. Det är bra och relevant undervisning och det finns en stor bredd i seminarium att välja mellan. Det är häftigt att bli stärkt i tron på det vi står i och gör men också få nya idéer!

Sara Sjöblom, pastor i Korskyrkan Västerås

Vad har barnledarkonferensen betytt för er i församlingen?

- För oss har det betytt mycket att vi som ledargrupp får tid tillsammans, att vi får bli inspirerade, utmanade och uppmuntrade i vårt viktiga uppdrag i att förmedla Jesus till barnen på olika sätt. Det betyder också att vi kan få en bredd i vår ledarutveckling eftersom vi kan välja olika seminarium. Vi har fått flera tankar som vi fortsatt att jobba med på hemmaplan sen.

Vad skulle du vilja säga till andra som funderar på att åka?

- Åk! Det är toppendagar! Ta med dig flera ledare från er församling - det är bra tid att få växa tillsammans! Det är också fantastiskt och viktigt att få tid i bön och lovsång tillsammans!

Nytt för 2019 – en heldags fortbildning

I år bjuds du som är församlingsföreståndare, präst, pastor, diakon, församlingsledare eller ansvarig barnledare till en extra heldag med fokus på ledarskap och på hur vi som kyrka kan samarbeta med familjerna. Medverkar gör talare från både Sverige och USA. Från USA kommer bland annat Terry Scaletti och Aaron Bauer. Terry är föreståndare och pastor med mer än tjugo års erfarenheter och passion för att just familj och församling. Han finns idag I Baptist kyrkan Ocean View, South Carolina. Han är en god kommunikatör, talare som reser en hel del. Aaron, är sedan åtta år tillbaka pastor med fokus på barn i Journey Church Länk till annan webbplats., North Carolina. Barn, familj och Jesus är en stor passion.

Programmet för helgen innehåller både storsamlingar, seminarier, gudstjänst och denna gång också en riktigt härlig festkväll. Susanne Olofsson på EFKs Sverigeprogram finns med i planeringen för konferensen.

- Jag vill verkligen slå ett slag för dessa dagar. Att få verktyg , inspiration och hjälp att arbeta och stärka familjer, barn och ledare är jätteviktigt. Och på årets konferens finns massor att hämta hem till sitt lokala sammanhang och församling, säger hon.