Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen

#viiefk arbetar på många platser i världen och i olika sammanhang för kvinnors rättigheter och möjligheter – för alla människor är ett i Kristus. I dag uppmärksammar vi en del av det arbete för jämställdhet som görs i vår internationella mission. Ta del av berättelser och fördjupning på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Dela gärna inläggen och kommentera vad du tänker!

Under dagen lyfter vi några personer i vårt internationella arbete som på olika sätt arbetar för att nå jämställdhet mellan kvinnor och män i församlingen. Vi får också möta unga ledare i församlingar i Sverige idag, göra några tillbakablickar i vår rörelses historia och få fördjupas i vad Bibeln säger om kvinnor och ledarskap och hur vi kan arbeta för jämställdhet internationellt.

- Vi är stolta och glada att få leda en rörelse där män och kvinnor får tjäna Gud tillsammans. Vi vet att det inte alltid varit så och att det fortfarande kan vara en kamp. Vi vill fortsätta arbeta för att kvinnors ledarskap tas på allvar, säger EFKs missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss.