Ära19: Nytt event för tillbedjan

Evangeliska Frikyrkan (EFK) presenterar Ära19 – en plats i Guds närvaro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är ett lovsångsevent 30 augusti-1 september på anrika konferensplats Torp.
– Vi tror att många vill komma och tillbe Jesus tillsammans med oss. Målet är att nå unga men alla är välkomna, säger Samuel Westergren, projektledare för Ära19.

Eventet har det tydliga målet att upphöja Jesus och att hjälpa unga människor att vara en del av den tillbedjan.
– Vi tror att det är varje människas djupaste syfte att älska och tillbe Jesus. Vi tror att Gud kallar unga människor till tillbedjan och lovsång på ett speciellt sätt. Därför är vi väldigt glada att få bjuda in till Ära19, säger Ingemar Forss, en av EFKs missionsdirektorer.

Information om medverkande, boende och biljetter kommer presenteras under våren.

Platsens historia och betydelse

Konferensplats Torp har sedan 1887 huserat Torpkonferensen, en allkristen konferens som varit en viktig plats för tillbedjan och mission under lång tid. Här bildades bland annat Helgelseförbundet, en av EFKs tre modersamfund, och många människor har här fått tillbe Gud och drabbas av Guds hjärta för världen.

Under åren 1999 till 2018 arrangerades här ungdomsfestivalen Frizon – en festival inför Gud av EFK. Förra året firades den 20e och sista festivalen efter ett beslut att lägga ner Frizon.
– Jag och många andra är så tacksamma för allt Gud gjort genom Frizon. Ära19 är något nytt som fötts fram utifrån ett tilltal och med det en vision. Ära19 är en lovsångsfestival med en tydlig inriktning på tillbedjan med festlig stämning och härlig gemenskap säger Samuel Westergren.
– Ära19 är fött ur samtal och bön om vad vi tror att Gud vill göra i en ung generation. Vi har upplevt Guds ledning i att göra Ära19, berättar Ingemar Forss.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig om hur du och din församling kan vara en del av Ära19!

${contact.email}