Nu sänds missionärer från Algeriet

Utsändningsbön av missionär som sändes till Tunisien för två månader sedan.

House of Hope startades för drygt 20 år sedan i Algeriet, Nordafrikas största land. De vill nå sitt eget land med evangeliet, men tar nu ytterligare ett steg.

Det kokar i Algeriet sedan februari i år, man är trött på ett korrumperat styre och det kan vara genomgripande förändringar på gång. Samtidigt har myndigheterna i detta muslimska land gjort livet svårt för de evangeliska församlingar som finns genom att stänga kyrkor och fängsla kristna.

House of Hopes vision är att nå landet med evangelium, att träna och sända de som är kallade att grunda församlingar i alla delar av detta onådda land. Församlingsgrundande är deras centrala verksamhet men man utbildar också ledare och församlingsplanterare i Timothy School som EFK stöder sedan många år. Nu går man ett steg till i visionen och passionen att nå de onådda, man har startat Timothy Mission School där man utbildar blivande missionärer. Trots att behoven av församlingar och utmaningarna i Algeriet är enorma är de övertygade om att Gud vill använda dem att nå utanför landets gränser! De brinner för att Guds rike ska komma!

House of Hope kommer att möta en av våra partner i Egypten som också planterar församlingar men på ett annat sätt. Vi möts för att dela vision och erfarenheter för att utmanas och lära av varandra. Mötet ingår i projekt 43531 ”Församlingar grundas och växer”. Våra partner såväl som EFK stärks av detta spännande utbyte.