Markus Sand ny programledare för Sverigeprogrammet

Markus Sand påbörjar i augusti sin tjänst som programledare för Sverigeprogrammet med särskilt ansvar för EFK Växa. Han efterträder Øyvind Tholvsen som i april meddelade att han tackat ja till kallelsen att bli pastor i Lugnetkyrkan, Falun Länk till annan webbplats..

I maj påbörjades rekryteringen av ny programledare. Efter en rekryteringsprocess med jobbannonser och headhunting beslöt EFKs styrelse att erbjuda Markus Sand tjänsten.
– Vi ser i Markus en ledare med stark passion för att evangeliet ska spridas och levas ut, säger Linalie Newman, en av EFKs två missionsdirektorer Länk till annan webbplats.. Han har lång erfarenhet av att arbeta i och för församlingar. Han har skärpa i tro och intellekt, värme i bemötandet och gott förtroende i vår rörelse.

Bakgrund och erfarenhet

Markus första församlingstjänst var som ungdomsledare/ungdomspastor i Korskyrkan Uppsala. Han har också arbetat ett år i Kirken i kulturcentret, en pingstkyrka i Köpenhamn. Markus har också studerat teologi och har en teol kand från Örebro teologiska högskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I 11 år arbetade Markus som pastor i Rinkeby internationella församling Länk till annan webbplats.. Han kom sedan att kombinera den tjänsten med deltidsuppdrag för Sverigeprogrammet och de senaste två åren har han arbetat som ledarutvecklare inom EFK Växa, den del av Sverigeprogrammet som arbetar med att ge EFKs församlingar goda förutsättningar för att utvecklas och växa.

Markus har tagit fram flera olika material för evangelisation och integration, exempelvis Vänner emellan Länk till annan webbplats.. Tillsammans med Fredrik * har han också tagit i initiativ till och samordnat arbetet med Al Massira i Sverige Länk till annan webbplats., ett Alpha-liknande material. 2009 startade Markus konferensen Heart for Muslims Länk till annan webbplats. som han fortfarande leder. Han har suttit i styrelsen för EFKs Medarbetarförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., varit personalrepresentant i EFKs styrelse och varit EFKs representant i SKRs arbetsgrupp för migration och integration.

Guds närvaro och ledning

I anslutning till Torpkonferensen Länk till annan webbplats. berättar Markus om sin ingång i det nya uppdraget:
– Jag är uppfylld av Torpkonferensens budskap om helande och hopp och av att vi har ett ärende; att ge det vidare till vår värld. Jag längtar efter att tjäna, tillsammans med Sverigeprogrammets team Länk till annan webbplats. samt pastorer och ledare inom EFK, för att vi ska bli en dynamisk rörelse av missionella församlingar. Vi står inför en spännande och utmanande tid där vi behöver söka Gud på nytt. Jag tror att han vill leda oss på vägar vi inte gått förut, och då vi behöver Guds andes närvaro och ledning, precis som Guds folk som skulle korsa Jordan in i löfteslandet behövde följa arken, berättar Markus Sand och syftar på bibeltexten i tredje kapitlet av Josua bok Länk till annan webbplats. som Tim Hughes predikade om under Torpkonferensen Länk till annan webbplats..

Sverigeprogrammet består förutom EFK Växa också av EFK Pionjär som arbetar med församlingsplantering och missionella initiativ. Cahtrine Nygren Länk till annan webbplats. är ansvarig för EFK Pionjär och tillsammans med Markus Sand programledare för Sverigeprogrammet.

Pressbild: Markus Sand

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om du har mer frågor!

Linalie Newman
Missionsdirektor

070-441 62 15

linalie.newman@efk.se