Lisa Fredlund ny ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram: "Jag älskar den lokala församlingen"

Lisa Fredlund tillsammans med sin man Simon och deras son Lewi.

I höst förstärks EFKs Sverigeprogram med Lisa Fredlund som börjar arbeta som ledarutvecklare. Hon kommer närmast från en tjänst som pastor och föreståndare i Östermalmskyrkan i Kristianstad, där hon varit anställd i elva år. Hon är också en efterfrågad talare och skribent.

- Jag älskar den lokala församlingen. Både den lilla och den stora, den traditionella och den nytänkande. Varje liten del som gör det stora möjligt. Jag minns mitt första ”förtroendeuppdrag” som var att servera kaffe i söndagsgudstjänsten. Och jag minns den stolthet jag upplevde inför det uppdraget. Så vill jag bygga församling och församlingsrörelse, så att varje person som är delaktig känner stolthet oavsett uppgift, berättar Lisa.

Lisa presenterar sig ytterligare:

- Som person är jag energisk, glad, och älskar människor. Och jag har en passion för rörelse och hälsa. Ett av mina stora intressen när jag är ledig är långdistansträning. Jag har genomfört några vätternrundor och maraton. Det finns något spännande i uthållighet och att se vad som händer när man stretchar sig. Jag tror detta är något som påverkar inte bara min fritid utan även mitt sätt att jobba. Jag gillar uthållighet. Mitt bästa köp i livet är min hund Kapten och min bröllopsklänning.

Stor kärlek till rörelsen

- Lisa har gjort ett mycket gott arbete i Kristianstad och byggt ett starkt team och sett församlingen förnyas, utvecklas och växa. Hon är visionär och kreativ, en god kommunikatör, har ett stort nätverk inom EFK och en stor kärlek till rörelsen, säger Markus Sand, som leder Sverigeprogrammet tillsammans med Cahtrine Nygren.

Lisa börjar sin tjänst på Sverigeprogrammet 1 september på deltid samtidigt som hon gör ett avslut under hösten i sin tjänst i Kristianstad. Och familjen, som består av Lisa, hennes man Simon och deras son Lewi, kommer att flytta till Örebro någon gång vid årsskiftet.

- Jag ser så mycket fram emot att få betjäna församlingsrörelsen med den jag är och det jag har fått. Och jag ser fram emot att möta er!

Kontakt:

Lisa Fredlund, ny ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram:
Telefon 070-776 69 31 
E-post lisa.fredlund@ostermalmskyrkan.net
Foto på Lisa Fredlund med familj.

Markus Sand, ledare för EFKs Sverigeprogram:
Telefon 070-245 96 21
E-post markus.sand@efk.se
Foto på Markus Sand.