I coronadrabbade Peru kommer människor till tro

Pandemin har slagit hårt i Peru och landet har haft ett av de högsta dödstalen per capita i världen. Kampen för församlingarnas överlevnad har varit hård och sorgen över de som avlidit stor. När Anna-Maria Jonsson, regionledare för arbetet i Latinamerika, nyligen ringde till ledningen för EFKs partner MASUR förberedde hon sig därför på ett tufft samtal med berättelser om svårigheter och hopplöshet.

- Till min stora förvåning var det snarare tvärtom, de var fyllda av hopp och mod. De berättar att 70 % av församlingen i Arequipa har varit smittade av covid-19 men mitt i all sjukdom och osäkerhet talar Gud till människor och två familjer har kommit till tro. I församlingsplanteringen utanför Juliaca kommer man att döpa åtta nyfrälsta under oktober. Förutom detta har församlingen i Iquitos fått möjlighet att plantera en ny församling i en grannstad!

EFKs partner MASUR i Peru är en mycket liten organisation som har ett 10-tal församlingar i landet. Dessa församlingar ligger främst runt huvudstaden Lima samt i landets andra stad Arequipa. Förutom dessa finns församlingsplaneringar i Anderna nära staden Juliaca och i djungeln nära staden Iquitos.

- Mitt samtal med MASURs ledning påminner mig om att våra partners sätt att leva och se på livet har något att lära oss i trygga Sverige. Istället för att bli passiva börjar man agera och framför allt låter Gud agera. Det påminner mig om 2 Kor 12:9-10.

9”Min nåd är nog för dig, för min kraft fullkomnas i svaghet." Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft ska vila över mig. 10 Och därför gläder jag mig över svaghet, misshandel, nöd, förföljelser och ångest för Kristi skull. För när jag är svag, då är jag stark.

Denna nyhet är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i oktober 2020. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.