EFKs missionsdirektorer med ny bok: "Om än jorden skakar: Helande och hopp som bär"

Boken kostar 120 kr och för varje såld bok går 40 kr till EFKs gemensamma internationella arbete. Vill din församling köpa hem 10 eller fler ex med rabatterat pris? Använd formuläret längst ner på denna sida.

EFKs missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss skriver i sin nya bok personligt och öppenhjärtigt om sina erfarenheter av när livet varit tufft och Gud fått inge hopp mitt i vanliga vardagssituationer.

Våren 2018 befinner sig Evangeliska Frikyrkan i en djup ledarkris. Många ledare inom samfundet menade att de saknade hopp för vägen vidare. Det behövdes en tid av helande för de sår som hade uppstått. Mitt i allt detta väljer Linalie Newman och Ingemar Forss att gå in som nya missionsdirektorer, de högsta ledarna inom EFK. En bön och längtan efter helande och hopp var det som gjorde att de
vågade närma sig uppdraget.

— Vi avsatte en dag på ett café för att samtala, berätta om våra liv, tänka framåt och be. Det viktigaste samtalet, det som på ett sätt lade grunden för vårt gemensamma ledarskap, det var när vi delade med oss av det svåra vi hade mött i livet. Vi sänkte garden och berättade om mörker, kamp och sorg. Medan folk runt oss började slamra med sina lunchbrickor delade vi med oss av erfarenheter som hade varit svåra, men där vi mött Guds kärlek och nåd. Vi vill med den här boken ta det samtalet vidare, för att fler ska få uppleva helande och fyllas av hopp, säger Linalie Newman.

Coronapandemin har skakat om hela världen, men det finns så mycket annat som också kan få livet att skälva. I Om än jorden skakar skriver Linalie Newman och Ingemar Forss nio personliga texter om när livet och tillvaron skakats om för dem och andra, som svår sjukdom, skilsmässa och ensamhet. När livet fyllts av skuld, skam, svek och smärta, men också om hur de situationerna gett upphov till förlåtelse, tacksamhet och tillit. För att även där det ser riktigt mörkt ut kan nya vägar öppnas och hoppet börja gro. Händelserna vävs samman och fördjupas genom jämförelser med vad personer i Bibeln fått utstå och uppleva.

Köp boken så är du med och stödjer EFKs gemensamma mission

Vill din församling beställa flera ex?

Om du och din församling vill beställa minst 10 ex kan du göra det direkt via EFK. Du betalar då 100 kr per bok och beställer via det här formuläret. Ange även leveransadress om böckerna ska skickas till en annan adress. Betalning sker via faktura som sänds per e-post.


Ange beställarens för- och efternamn

Ange postadress, postort och postnummer till den adress du vill att böckerna ska skickas till (om det är annan adress än ovan).

Hör av dig till info@efk.se eller 019-16 76 00 om du har frågor om beställningen.