Äntligen är familjen Bågesund på plats i Sydafrika!

Planen var att familjen Bågesund skulle åka till Sydafrika som EFKs missionärer i augusti 2020, men av olika anledningar fick resan skjutas fram flera gånger. Först strax efter påsk i år kunde de äntligen resa dit och nu jobbar de för fullt.

Familjen Bågesund bor i Nelspruit och arbetar utifrån EFKs missionscenter. Sara är föräldraledig med lille Elias som föddes 1 januari och Pelle arbetar framför allt med fokusområdet Hållbar försörjning, bland annat med ansökan om ett program med medel från Svenska Missionsrådet (SMR) inom katastrofförebyggande arbete. Han arbetar också med att genomföra en förstudie med alla EFKs partners inom samma område.

- En stor utmaning i arbetet är förstås fortfarande situationen med pandemin som bland annat påverkar möjligheterna att besöka partnerkyrkor runtom i regionen. Men glädjande nog kunde de i alla fall besöka Eswatini och vår partnerkyrka Holiness Union Church (HUC) i maj, för att göra uppföljning av olika projekt och lyssna in partners utmaningar och glädjeämnen som de står i just nu men också deras visioner och planer framåt, berättar Anneli Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika.

Var gärna med i bön för Pelle, Sara och Elias och de uppgifter som de har. Följ arbetet i region Afrika på facebook! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i maj 2021. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.