Församlingsplanteringen ger stöd till barn i Anderna!

På 4000 meters höjd i bergskedjan Anderna i Peru, ligger byn Unocolla. Här är fattigdomen utbredd och det råder brist på de flesta resurser. Mitt i denna utsatthet finns också en församlingsplantering som försöker möta behoven.

I Unocolla har inga hushåll rinnande vatten och endast 1 av 100 har elektricitet. Det finns inga avlopp och alla slags sopor bränns upp. I byn bor 700 familjer och 80 % livnär sig på jordbruk, men har väldigt lite att röra sig med. Barnen i området går i skolan men den är så dålig så över 40 % av barnen kan inte förstå det de läser. Många är också undernärda och behöver komplettera sin kost.

I byn finns en församlingsplantering som nyligen beslutade sig för att försöka möta de stora behoven i samhället. De startade ett socialt projekt där tolv barn deltar i dagsläget. I projektet får barnen hjälp med läxläsning och även ett mål mat. Eftersom utsattheten är mycket stor för en så stor del av invånarna i byn, längtar församlingen efter att kunna utöka projektet när pandemin tillåter det.

- Förutom att ge stöd i läxläsning och ett mål mat, vill man i projektet också arbeta med föräldragrupper och stärka relationen mellan föräldrar och barn. På så vis blir det enklare att hjälpa barnen med de behov som de har. Projektet vill också ge barnen en plats där de kan leka och få vara barn och drömmen är att bygga en lekplats för barnen, berättar Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön.

Vi är glada att få vara med församlingen i denna viktiga satsning för barnen!

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i juni 2021. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill veta mer om projektet!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se