ÄRA21 samlar hundratals unga som vill upphöja Jesus tillsammans

3-5 september arrangeras lovsångsfestivalen ÄRA21: En festival på tre platser och med hundratals unga från hela landet.

ÄRA21 görs i samarbete med tre lokala församlingar: Kungsportskyrkan i Huskvarna, Ryttargårdskyrkan i Linköping och Folkungakyrkan i Stockholm.

– För att så många som möjligt ska kunna vara med på ÄRA21 gör vi i år festival på tre platser. Det är samma innehåll på festivalen och sker samtidigt men i tre olika städer, berättar projektledare Samuel Westergren.

En efterlängtad fysisk festival

Efter det senaste årets digitala event har festivalledningen varit måna om att ÄRA21 ska vara en fysisk festival. Med en festival på tre platser krävs alltså tre uppsättningar medverkande.

– Vi har ju alla längtat efter att få ses på riktigt. Därför har vi satsat på att ha talare och lovsångsteam, ja allt innehåll på festivalen på plats. Det betyder att inget av programmet kommer att vara via en skärm, berättar Samuel.

Och det märks att många unga i landet har längtat efter just detta. Det maxantal som på grund av coronapandemin har satts på respektive plats är i princip helt nått.

Tar utgångspunkt i Jesaja 61

De hundratals unga som anmält sig till ÄRA21 kan se fram emot en helg av Gudsmöten, tillbedjan och gemenskap. Worship Nights, seminarium, workshops, aktiviteter och outreach är några av höjdpunkterna. Nyligen släpptes låten Jubelår som är specialskriven inför ÄRA21. Låten, liksom hela festivalen, tar utgångspunkt i Jesaja 61.

Den som inte har möjlighet att delta på någon av de tre platserna kommer att kunna ta del av en stream hemifrån via ÄRA21s sociala medier.

Kontakt och mer information:

Samuel Westergren, projektledare: 070-286 50 56.

Pressbilder:

ÄRA21 är en lovsångsfestival med Jesus i centrum. En samlingsplats för unga i Sverige som tillsammans lyfter blicken och tillber Honom som är värd all ära. ÄRA21 arrangeras av Evangeliska Frikyrkan i samarbete med Kungsportskyrkan, Ryttargårdskyrkan och Folkungakyrkan.