Nytt nummer av Direkt: Drömmen om en pionjär rörelse

Nu är senaste numret av EFKs tidning Direkt ute. Den här gången tittar vi närmare på drömmen om en pionjär rörelse. Vad kan vi göra för att våga bli mer missionella? Hur bygger vi församlingar där unga och ungas drömmar får rum? Och hur blir missionsuppdraget verkligt för hela församlingen?

I tidningen får vi möta Celine Hull, en 24-åring från Örebro som nyligen deltog i satsningen Ung pionjär. Hon brukade sitta frustrerad i kyrkbänken men vill nu se varje dag som en möjlighet för Jesus att synas genom henne. Rikard Holst i Östermalmskyrkan, Kristianstad, berättar inspirerande om hur de vill att församlingens missionsråd ska vara en lobbygrupp för att leva ett missionellt liv, Linn Tholén i Ge för livet second hand uppmuntrar oss att fylla hösten med gemenskap och så får vi möta barnrättsambassadörerna Karin Jonsson och Victoria Nordell som gärna besöker EFKs församlingar för att prata om hur man idag bäst kan hjälpa barn i utsatthet. Vi får också ta del av reflektioner från Linalie Newman och Victor Alphonce, om hur vi kan vara församlingar och en rörelse där unga och ungas drömmar och frågor får plats. Dessutom får vi härliga glimtar från kompisgänget i Östra Ryd som sprang in 17 000 kr till EFKs mission i våras, Örebromissionens första pionjärmissionär i Centralafrika och jubilerande pastorer och missionärer som samlats på återträff 50 år efter avslutade stuider på Örebro missionsskola. Och mer därtill!

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.