Julnumret av tidningen Direkt vill göra jorden härlig för fler

Coronapandemin har haft - och fortsätter att ha - oerhörda konsekvenser för vår värld. Miljontals barn har tappat ett helt skolår, fattigdomsbekämpningen kan ha backat mer än ett decennium och klimatförändringar fortsätter att slå undan livsvillkoren för de allra mest utsatta. Men… Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord! I dagarna landar ett nytt nummer av EFKs tidning Direkt i brevlådorna och där utforskar vi hur vi tillsammans kan göra jorden härlig för fler.

I tidningen tar StepOutpraktikanten Ellen Sköld med oss till missionssjukhuset i Mpongwe, Zambia, där hon gör praktik under en paus i läkarstudierna. Vi får läsa utmanande och hoppfulla texter av Petrus Lilja, Kurssamordnare Bibelskola Nära och Hyllie Park Folkhögskola i Malmö, och Linalie Newman, missionsdirektor för EFK. Turkhuu, som är ledare för vår samarbetspartner FARM i Mongoliet, berättar om hur trädplantering ger ren luft och Tania Wutzki i Brasilien berättar om utmaningarna med att förnya relationerna med de barn som inte kunnat komma till projekten på 1,5 år på grund av pandemin. Vi intervjuar Hanna Mellergård på Svenska Missionsrådet, som menar att vi som kyrka har ett särskilt viktigt uppdrag i den här tiden, och så får du dessutom massor av tips till hållbara julklappar och en missionell jul.

Hela numret tar fasta på årets julinsamling Härlig är jorden… eller?. Öppnas i nytt fönster. Det är en av våra mest älskade psalmer i juletid. Och så brukar många av oss också känna då, när vi äntligen får samlas i våra hem för att umgås, äta gott och vara generösa mot varandra. Pandemin och dess konsekvenser är långt ifrån över i världen. Miljontals barn har tappat ett helt skolår, fattigdomsbekämpningen kan ha backat mer än ett decennium och klimatförändringar fortsätter att slå undan livsvillkoren för de allra mest utsatta. Men… Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord! Ge en julgåva eller handla i vår gåvoshop, så är du med och gör jorden härlig för fler. Öppnas i nytt fönster.

Du kan också läsa tidningen som pdf här. Pdf, 24.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på Direkt alldeles gratis!

Fyll i dina uppgifter nedan så får du framtida nummer av Direkt direkt hem i brevlådan. Det är gratis och du kan när du vill avbryta din prenumeration.