Julklappstips från Linn Tholén på Ge för livet-butiken i Norrköping

Tänk att det är jul igen! Att vi får fira det stora: att Gud kommer till oss för att befria oss från oss själva.

Linn Tholén är kommunikatör och biträdande butikschef i Ge för livet-butiken i Norrköping. I varje nummer av tidningen Direkt inspirerar Linn kring second hand i spalten "Helhjärtat".

I år och alla andra år längtar jag efter att julen ska få handla om något mer än mig själv, mitt mys och alla självförverkligande projekt. Och tänk att det går att kombinera en älskad jultradition, att få ge gåvor till nära och kära, med att göra gott.

Att handla julklappar second hand må ta lite längre tid och kräva lite mer kreativitet men det är mer personligt och mycket bättre för vår planet än nyproducerade grejer. I våra Ge för livet-butiker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. går överskottet dessutom till EFKs sociala hjälpprojekt. Vet du inte vad du ska ge kan du alltid köpa ett presentkort men annars kommer mina bästa second hand-julklappstips här!

  • Till barnen: pussel & spel
  • Till den modeintresserade: en fin gammal sidenskjorta
  • Till den som nyss flyttat hemifrån: ett fint uppläggningsfat
  • Till den matintresserade: kokbok
  • Till den pyssliga: garn, stickor och ett mönster
  • Till nörden: en bok om något nischat

För att inte tala om alla oklara, roliga prylar som kan ligga i hyllorna och passa just din person! Det roliga med second hand är att du aldrig vet vad du kommer att hitta.

God jul!

Om Linn

Jag bor i ett hus från 70-talet med min man Olle, och tillsammans med ett fantastiskt gäng har vi startat en församlingsplantering som utgår från Ge för livet-butiken i Norrköping. Jag älskar att laga mat åt mina vänner, läsa böcker i solen och jag hämtar min inspiration på Köpenhamns gator.