Nya missionärskandidater till Brasilien

Marcus och Andréa Holmgren är anmälda missionärskandidater till Brasilien.

I början av 2021 anmäldes familjen Holmgren som EFKs missionärsfamilj till Brasilien med planerad utresa sommaren 2022. Där ska de arbeta tillsammans med vår partner CIBI och deras sociala organisation FEPAS. Här kommer en kort presentation av dem.

Marcus är 48 år och är född och uppvuxen i Gnosjö i Småland och arbetar för Läkarmissionen sedan drygt 11 år. Har tidigare arbetat som missionär i Västafrika med fokus på utveckling av pingströrelsens mediaarbete. Andréa är 45 år och född och uppvuxen i Brasilien och arbetar på en förskola i Tumba sedan ett par år tillbaka. Även hon arbetade tidigare som missionär i Västafrika med fokus på lingvistik, grundläggande hälsovård och gästhusverksamhet. Det var på missionsfältet parets vägar korsades. Familjen har tre barn, Samuel 15 år, Amanda 14 år och Lucas 8 år, och bor i Tumba utanför Stockholm. De är medlemmar i Botkyrka Pingstförsamling.

Ska arbeta tillsammans med det brasislianska samfundet CIBI

Paret kommer att bo i Campinas i Brasilien och kommer dels att arbeta med EFKs partnerkyrka CIBI, dels deras sociala arbete med FEPAS. Det finns många saker att göra, men ett fokus kommer att vara att ge stöd till det antikorruptionsprojekt som genomförs av lokala församlingar i Brasilien. Andréa och Marcus kommer även att stödja det brasilianska samfundet i deras missionsrörelser där de sänder missionärer över hela världen.

- Vi kan se hur fint familjen Holmgren passar in i EFKs vision och planer för regionen och känner oss så tacksamma att de ställer sig till förfogande till att åka till Brasilien. Nu får vi be att underhållet kommer på plats så att de kan komma ut, säger Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i februari 2022. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag berättar gärna mer om Holmgrens och hur ni som församling kan vara med och stödja dem!

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50 %

070-291 07 93

Mejla mig!