Nytt poddavsnitt tar upp SVT:s serie "Gud som haver barnen kär"

I avsnitt 37 av podcasten Ett missionellt liv samtalar EFKs missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss tillsammans med Lena Hugo Johansson, pastor och föreståndare i Brickebergskyrkan i Örebro, utifrån SVT:s dokumentärserie ”Gud som haver barnen kär” där olika personer berättar hur de har farit illa i religiösa miljöer.

- Det tänkte jag på när jag hörde de här människornas berättelser – att de har blivit hindrade att komma till Jesus för de kanske har fått en fel bild av vem Gud är – och vilket ansvar vi har där som ledare och det blev väldigt rannsakande för en själv, säger Linalie i podcasten.

Vad kan vi lära från dessa berättelser? Vilket ansvar har man som ledare i kyrkan? Hur kan vi skapa trygga platser för barn och unga där alla kan känna sig inkluderade och Jesus är i fokus? Detta är några av de frågor som Linalie och Ingemar diskuterar tillsammans med Lena.

Behöver du hjälp?

Om du själv har blivit utsatt, eller är orolig för ett sammanhang där du befinner dig, och saknar någon som kan ge dig stöd kan du vända dig till Anna-Lena Thoursie och Markus Sand i Evangeliska Frikyrkans Förtroenderåd. De arbetar under tystnadsplikt. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

I trygga händer

Här kan du läsa mer om utbildningen "I trygga händer" (framtagen av Frälsningsarmén). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den riktar sig till barn- och ungdomsledare i syfta att ge etisk vägledning för att skapa trygga miljöer för barn och ungdomar i våra församlingar samt förebygga olika typer av övergrepp. EFKs ansvarige för kursen är Susanne Olofsson. För bokning, kontakta henne på susanne.olofsson@efk.se.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag vill ge dig stöd!

Anna-Lena Thoursie
Ledarutvecklare 50 %

070-290 51 81

Mejla mig!

Jag vill ge dig stöd!

Markus Sand
Programledare Sverigeprogrammet

070-245 96 21

Mejla mig!