Hej Tania Wutzki, ledare för FEPAS i Brasilien!

Vi ställer henne några frågor om EFKs samarbetspartner FEPAS och vad de står i just nu.

Vad är FEPAS?

- I Brasilien har EFK två samarbetspartner som egentligen är en: den ena är samfundet CIBI där vi varit med ända från början och den andra är FEPAS, CIBIs sociala organisation som startades 1986. Idag driver och utvecklar CIBIs församlingar 31 sociala projekt som betjänar samhället där de finns. De flesta av projektens aktiviteter är för barn och ungdomar och syftar till att försvara barns rättigheter och skapa en trygg plats för barn. Förutom detta ger man råd och stöttar nya insatser. Förutom barn arbetar man med flyktingar och indianer.

Vad är FEPAS fokus för tillfället?

- Just nu arbetar församlingar i sju städer i nordöstra Brasilien med projektet ”Bekämpa korruption för barnens bästa” Öppnas i nytt fönster.. Målet med insatsen är att engagera medlemmar i församlingarna att bekämpa korruptionen som påverkar barns och ungdomars liv. Vi har sett att en del av de resurser som är avsedda för barnen och ungdomarna inte används på grund av korruptionen. Vi är glada att CIBI har anslutit sig till oss i denna stora utmaning och vi hoppas med våra handlingar skapa rättvisa för barn.

Finns det något område ni skulle vilja utveckla mer?

- Vi skulle vilja kunna förstärka stödet som vi kan ge genom utbildning av de församlingar som arbetar med sociala projekt. Främja utbytet, stärka, uppmuntra och öka kapaciteten i de lokala projekten. Det hade vi systematiskt till 2015, men nu har vi inte längre möjligheter med den här typen av åtgärder.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.

Just nu arbetar församlingar i sju städer i nordöstra Brasilien med projektet ”Bekämpa korruption för barnens bästa”.