Fotbollsskola i Cascavel i Brasilien förändrar liv

Fotbollskolan i Cascavel i Brasilien är ett fantastiskt exempel på att ett socialt arbete kan förändra liv i ett land där det är en så stor skillnad på fattiga och rika.

Barnhjälpen stöder projektet ABREVI (Associação Beneficente Reviver) i Cascavel, Projektet tar emot 60 barn. Fotbollen i Brasilien är i regel en pojksport, men i detta projekt finns det även flickor. I februari i år (2022) hade projektet en turnering i inomhusfotboll (futsal) för flickor och för att fira 15-årsjubileet av fotbollsskolan på ABREVI anordnade man en miniturnering i fotboll för barnen och familjemedlemmarna, stor succé.

Förutom möjligheten att utöva en sport får barnen lära sig hur viktigt det är med en fysisk aktivitet och att respektera medmänniskorna. En grund för deras framtid i sin utbildning och sina jobb, oavsett om man blir professionell fotbollsspelare eller inte.

Det är en unik upplevelse att se barnen som inte har någon aning hur spel fungerar och då speciellt med bollen och deras tillväxt och ett succesivt lärande dag för dag. Dessutom visar barnen mycket glädje, engagemang, disciplin och samarbete när de deltar i turneringarna.

Bed för projektet så att vi får fler underhållare som stöttar, för familjerna som nås genom detta projekt, men även för ledarna som gör ett så viktigt och fint arbete.

/Karin Ekström, medarbetare i region Latinamerika och Iberiska halvön

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen