Cykla med Klas för EFKs internationella mission!

Vi fick en hälsning från Klas Folenius i Åsbro, 3,5 mil söder om Örebro, som vill skicka en utmaning till församlingar och cyklande medlemmar om att kombinera intresset med hjärta för mission.

Berätta, Klas, vad händer lördag 20 augusti?

- Vi kommer att vara ett gäng som cyklar de tre kilometerna runt Hemsjön i Åsbro för att samla in pengar till EFKs internationella arbete. Målet är att cykla femtio varv, det vill säga totalt 15 mil. I utmaningen ligger att samla in så mycket pengar som möjligt via företagssponsorer på sin hemort och även privatpersoner för att samla in till EFKs internationella utvecklingsarbete under Ge för livets flagg. Varje lag är 1-3 cyklister. Varje lag bestämmer själv hur de vill cykla, gemensamt 15 mil eller 5 mil var eller hur de väljer att dela upp det. Förhoppningen är att det ska bli många lag från flera olika församlingar, och var och en ansvarar själv för att samla och återkoppla till sina sponsorer, berättar Klas och fortsätter:

- Jag vet att det går. 2020 cyklade jag 100 varv för att samla in till EFKs arbete i Paraguay bland kvinnor och barn. Det blev 43 920 kr för 12 timmars cykling, så allt är möjligt! På detta enkla vis kan vi samla in säkert 300 000-400 000 kr, om det finns fler galningar som mig!

Varför cykla runt en så liten sjö?

- Man kan tänka att även om den är liten så visar vi med vårt sätt att arrangera att vi aldrig ger upp även om det verkar jobbigt och tokigt. Livet är inte enkelt och det är inte enkelt att vara kristen heller, Jesus har bett oss göra gott för andra oavsett om det är jobbigt.

Har du tips på hur man samlar sponsorer?

- Häromdagen gjorde jag utskick till 30 företag idag och bad dem att sponsra med 2 000-5 000 kr för min cykling, och som tack för deras engagemang bjuder jag dem privat på restaurang en kväll. På tio minuter fick jag ihop 6 000 kr! På det sättet får sponsorerna något för sitt engagemang samtidigt som jag en separat kväll får samla de som är med för en god sak att kanske berätta mer om EFKs arbete och bara umgås. Det är ett bra sätt att få napp tänker jag!

Vill du vara med?

Anmäl dig via det här formuläret! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hör av dig till Staffan Jenemark, via kontaktuppgifterna nedan, om du har någon fundering eller vill veta mer.

Dagens upplägg

  • Flexibel start mellan kl. 8.00 och 10.00 på lördag 20 augusti.
  • Medtag egen cykel. Åkningen sker på egen risk, kolla med din församling om de har försäkring för medlemmar.
  • Potatisbullar och lingon kommer att serveras under dagen. Troligen finns också korv och bröd och dryck.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

staffan.jenemark@efk.se

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen