Sälj Threads of Hopes produkter till jul

Planerar ni som församling, ungdomsgrupp eller hemgrupp att anordna en julmarknad i höst? Ta chansen och sälj fina produkter från Threads of Hopes arbete i Aten!

Sedan 2018 stödjer vi i EFK Threads of Hope i Aten, Grekland. Det är ett sömnadsföretag som utbildar och anställer kvinnor som lämnat prostitution, där de oftast hamnat som ett resultat av människohandel. Målet är inte bara att erbjuda en alternativ inkomstkälla, utan också att hjälpa till att ge kvinnorna en stabil grund att bygga sitt nya liv på.

Företaget finns i Aten och tillverkar väskor, hemtextilier och accessoarer av framför allt lokalproducerat naturmaterial, i bomull och linne eftersom man vill ta hänsyn till miljön och stödja den lokala handeln och samhället.

Som församling får ni en låda med blandade produkter. Det ni säljer betalar ni för, det som inte blir sålt får ni returnera.

Hör av er till Henrik Andersson på sverige@threadsofhopehellas.org innan 1 oktober för att beställa.

Om Threads of Hopes arbete

Människohandeln i världen fortsätter att växa. ILO beräknar att över 25 miljoner nu lever i slavliknande förhållanden. I Europa flyttas tusentals människor varje år över landsgränserna för att exploateras och utnyttjas, de flesta inom sexindustrin eller som billig arbetskraft. Endast 1 % av dem som lämnar prostitution klarar av att inte gå tillbaka till det igen. En stor anledning till att de tvingas tillbaka är att de inte hittar ett arbete. Genom att arbeta tillsammans med Threads of Hope i Aten vill vi bidra till att fler ska lyckas behålla ett liv i frihet genom att erbjuda utbildning och arbetstillfällen till dem som behöver.