Holmgrens första månader som missionärer i Brasilien

Marcus och Andréa Holmgren landade som EFKs missionärer i Brasilien 6 augusti och de börjar komma igång mer konkret i sitt arbete tillsammans med CIBI och deras organisation för sociala projekt, FEPAS. Att de redan efter ett par månader av acklimatisering och anpassning börjar komma igång med arbetet är mycket tack vare parets gedigna missionserfarenhet, Andréas brasilianska uppväxt och familjens språkkunskaper.

Här är en del av det paret kommer att göra de kommande månaderna:

  • Andréa reser till Rio de Janeiro för att delta i en workshop tillsammans med personer från olika delar av landet som är engagerade i projekt med stöd från Barnhjälpen. Fokus med dagarna är fördjupad gemenskap, erfarenhetsutbyte och fortbildning i hur man kan öka kvaliteten på insatserna och förbättra rapportering.
  • Kort därefter reser Marcus tillsammans med bland andra Stefan Östman till Recife och Fortaleza i nordöstra Brasilien för att genomföra en utvärdering av det stora anti-korruptionsprojekt som genomförs där.
  • I början av november ska båda två vara med och undervisa i en missionkurs som anordnas av CIBI. Efter det deltar de även i en stor nationell missionskongress i staden Aguas de Lindoia där missionsorganisationer från hela landet samlas och delar erfarenheter, inspirerar varandra och nätverkar kring transkulturell mission.

Var gärna med i bön om beskydd och ledning under alla resor och på alla mötesplatser, både för dem själva såväl som för alla andra tillresande från olika delar av landet. Som ett ytterligare böneämne lyfter de även den småskaliga men livsviktiga insatsen för väldigt utsatta venezuelanska flyktingar som en liten församling gör i Pacaraima, ett gränssamhälle i norra Brasilien.

>> Du vet väl att du kan följa med arbetet i regionen i facebookgruppen EFK i Latinamerika och Iberiska halvön? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.