Nytt julnummer av EFKs tidning Direkt

Knappt hade vi börjat hämta oss från två års pandemi förrän nästa kris slog till. Helt plötsligt lever vi med en krigszon bara några hundra mil från vårt eget land. Det som hänt och händer i Ukraina, och dess konsekvenser i form av matbrist och energikris är något som berör oss i Sverige, när vi nu helt plötsligt står inför en lågkonjunktur. Men, konsekvenserna är ännu större för alla de runt vår värld som lever nära fattigdomsgränsen. Men vi ger inte upp. Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord. Och tillsammans se till att fler människor av hjärtat igen kan sjunga ”Härlig är jorden!" I dagarna landar ett nytt nummer av EFKs tidning Direkt i brevlådorna och där utforskar vi hur vi tillsammans kan göra jorden härlig för fler.

I tidningen får vi följa med StepOut-praktikanterna Klara Roos och Elsa Claesson till fritidshemmet i Coronel Oviedo, Paraguay. Hit kommer barnen för att få hjälp med skolarbete,men också få mat och möjlighet att leka och bara vara barn. Lisa Fredlund, ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram, skriver om att hon den här julen inte vill gå vilse bland granar och att göra-listor. Hon vill tränga sig fram till Herren när han kommer ridande och ropa ut "Jesus, du är kung!". Och Linn Tholén på Ge för livet-butiken i Norrköping ger oss de bästa julklappstipsen - som såklart inhandlas på second hand.

Hela numret tar fasta på årets julinsamling Härlig är jorden… eller?. Öppnas i nytt fönster. Det är en av våra mest älskade psalmer i juletid. Och så brukar många av oss också känna då, när vi äntligen får samlas i våra hem för att umgås, äta gott och vara generösa mot varandra. Äntligen börjar vi i Sverige kunna se slutet på pandemin. Men det är långt ifrån så överallt i världen. Miljontals barn har tappat ett helt skolår, fattigdomsbekämpningen kan ha backat mer än ett decennium och klimatförändringar fortsätter att slå undan livsvillkoren för de allra mest utsatta. Men… Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord! Ge en julgåva eller handla i vår gåvoshop, så är du med och gör jorden härlig för fler. Öppnas i nytt fönster.

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?