StepOut-praktikanter: Vi lämnar Paraguay med fyllda hjärtan

De senaste månaderna har Klara Roos och Elsa Claesson tillbringat i Latinamerikas hjärta, Paraguay, med StepOut. Där har de gjort sin praktik på EFKs samarbetspartner CCABs sociala projekt Gotas de leche (Mjölkdroppen). Nu går praktikperioden mot sitt slut, men Klara och Elsa tror att de kommer att bära med sig erfarenheten för alltid.

Till projektet kommer ett trettiotal barn varje dag för att få hjälp med skolarbete, få ett mål mat och bara få vara barn. Barnen kommer alla från dysfunktionella familjer med ekonomiska eller sociala svårigheter som därför inte har möjlighet att hjälpa barnen på de sättet de behöver.

Vi har tillbringat varje dag med underbara barn som trots att de har så lite visar på en oändlig kärlek. De har lärt oss att lycka inte beror på omständigheter och skickar med oss helt nya perspektiv på livet och världen. Barnen på projektet har varit en otroligt viktig del av vår tid i Paraguay men också resten av vår omgivning har gett oss många nya perspektiv. I ett samhälle präglat av fattigdom och korruption har människor visat oss hur Gud är deras grund i allt de gör. Vi inspireras av hur de helt lägger all sin tillit till Gud och låter honom bära.

Våra månader i Paraguay går nu mot sitt slut men vi är övertygade om att den här tiden för alltid kommer vara med oss och prägla de vi är och det vi gör. En tid som fått betyda mer än vi någonsin kunnat tänka oss. Vi lämnar med fyllda hjärtan och en stor tacksamhet för allt vi fått vara med om och alla vi fått möta.

/Klara Roos och Elsa Claesson

Är du intresserad av att åka ut med StepOut?

Längtar du efter att möta människor från andra kulturer, lära av andra och göra en insats i internationell mission? I så fall kanske StepOut är något för dig! Läs mer om aktuella länder och praktikplatser här. Öppnas i nytt fönster.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.