Ökat intresse när projekten får tillgång till datorer

Intresset för att skriva in sig i projekten har ökat sedan man kunnat köpa in datorer.

I Paraguay arbetar vår partnerkyrka CIBB med socialt arbete på tio platser i landet. Alla insatser är initierade och genomförs av lokala församlingar och man arbetar med barnen, deras familjer och de byar där de bor. Eftersom skolan bara fungerar halvdagar känns det väldigt viktigt att ge ett komplement till skolan genom stödundervisning till barnen. Man arbetar också med att utveckla andra områden hos barnen och det allra nyaste är att man fått en donation av datorer från ett företag.

Dessa datorer har gjort det möjligt att ställa i ordning datasalar på flera platser. Det kan ju låta lyxigt men i Paraguay, som på många platser i världen, så är tillgången till datorer en nödvändighet för att få mer klassificerade arbeten, ha tillgång till högre studier och ta sig ur fattigdomen. Många av projekten finns i byar ute på landsbygden och tillgången till en dator är nästan obefintlig. När informationen kom till familjerna i byn att det numera finns tillgång till datasalar i kyrkans projekt så var intresset mycket stort och många köade för att få en plats och platserna fylldes på snabbt. I samtal med ledningen av projektet i Paraguay så känner man stor glädje över denna möjlighet men ber också att man ska kunna ta emot alla som vill på fler platser.

”Så nu ber vi för större lokaler och fler datorer för att möta de behov som finns.”

/Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.