Ungdomsprojekt blev till långfilm om David - har aktuell digital premiär

Foto: Epic Bible Movies.

Ungdomsgruppen från Betaniakyrkan i Tollarp har tillsammans under tre år arbetat för att att genomföra en filmproduktion om David och Goliat. Filmen Epic Bible Movies - The story of young David hade biopremiär den 9 februari och blir nu tillgänglig digitalt via Youtube.

Bakom detta står alltså inget etablerat produktionsbolag, utan ungdomar och engagerade i EFK-församlingen Betania i Tollarp Länk till annan webbplats.. Från ax till limpa med egenskapad kostym, rekvisita, inspelning och efterbearbetning presenteras nu resultatet i en färdig långfilm.

"Det hela började med att vi spånade tillsammans kring vad vi skulle göra för aktiviteter och då kläckte någon idén om att spela in film. Flera av ungdomarna gick igång och sa att i så fall borde det vara en riktig långfilm — en storslagen Bibelfilm" säger regissör Daniel Lennartsson som har varit drivande och skrivit manuset tillsammans med sin fru Karin.

Premiär Epic Bible Movies Kosmorama

En fullsatt premiär på biograf Kosmorama, Kristianstad. Foto: Fredrik Grönwall.

Daniel fortsätter: "Vi var några vuxna som också hakade på. Vi bjöd in alla som ville vara med och vi fick med många filmintresserade ungdomar från byn. Folk från andra kyrkor i närheten har också varit med under de tre åren. Vi har haft en superhärlig gemenskap under inspelningsdagarna!"

Titeln talar om episka scener och miljöer inspelade runt om i Skåne bland annat i Tollarp, Degeberga, Haväng, Klippan. Kullar som också figurerat i svensk film sen tidigare, i Bröderna Lejonhjärta.

Filmen hade premiär den 9 februari på den lokala biografen i Kristianstad. Nu stundar den digitala premiären när filmen från och med onsdag 5 april 18:30 går att se här på Youtube Länk till annan webbplats..

Mer information om filmen hittar du på https://epicbiblemovie.com/ Länk till annan webbplats.