Vår partnerkyrka i Paraguay firar 50 år!

EFKs partnerkyrka CIBB har ett stort socialt arbete.

I april besöker Anna-Maria Jonsson, regionledare för Latinamerika, Paraguay för att fira att vår partnerkyrka CIBB firar 50-årsjubileum.

Arbetet startades 1973 med flera familjer med tysk härkomst som flyttade från Brasilien till Paraguay. Dessa familjer tillhörde EFKs samarbetskyrka CIBI i Brasilien och började starta församlingar. På 80-talet sände dåvarande Örebromissionen missionärerna Margit och Klas Fernmo samt Christina Tuvfesson. Lite senare sändes Edite och Over Järpehag med ett liknande uppdrag för att inte tala om alla ungdomar som sänts till landet genom Stepout och praktik på olika sätt. Missionärerna började ett socialt arbete i staden Coronel Oviedo som sedan gjordes om till ett arbete som idag finns på 10 platser i landet, ledda av lokala församlingar och där vi i EFK finns med på olika sätt. Vi samarbetar idag på olika sätt genom att stödjera nationellt pionjärarbetare, församlingsplanteringar, stöd till det sociala arbetet samt genom mentorskap och fortbildning. Idag har CIBI 1780 medlemmar och ett socialt arbete som når ca 600 barn.

”Det ska bli så intressant och roligt att få vara med i firandet”, säger Anna-Maria som arbetar med en historisk tillbakablick som kommer att presenteras för kyrkan i helgen. ”Att se vad Gud har gjort genom åren men att också kunna sträcka sig framåt och tänka på vad Gud planerar för den rörelsen och för hela landet”, fortsätter hon.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.